30 Temmuz 2008 Çarşamba

Nazilli'de 3. dönem kampı başladı!

Nazilli Belediyespor, 3. dönem kamp çalışmalarına başlarken teknik direktör Hakkı Aslan, yeni sezona iyi bir kadro ile hazırlandıklarını söyledi.

Kulübün ikinci başkanı Hilmi Volaka yönetim, teknik heyet ve futbolcuların bugüne dek gösterdikleri performanstan oldukça memnun olduklarını ifade ederken, "Daha yolun başındayız. Çok genç ve yetenekli bir kadro kurduk. Taraflarımıza buradan sesleniyorum, bu yıl takımları Nazilli Belediyespor'u izlemekten büyük zevk alacaklar" dedi. Yeni transferlerden memnun olduklarını belirten Volaka, "Özellikle Serdar, Kadir ve Yüksel, her an takımın skorunu değiştirebilecek futbolcular" diye konuştu. Volaka, bu dönem yapmayı düşündükleri 5-6 hazırlık maçı kapsamında, yarın Denizli Belediyespor ile deplasmanda, cuma günü ise Lüleburgazspor sahalarında karşılaşacaklarını kaydetti.

Nazilli Gölcük kampını bitirdi.

Nazilli Belediyespor, Gölcük kampında ikinci etap çalışmalarını tamamladı. Nazilli Belediyespor Kulübü 2. Başkanı Hilmi Volaka, yaptığı açıklamada kampın son derece başarılı geçtiğini söyledi.
Kampta yaptıkları hazırlık maçlarında Lüleburgazspor'u 2-1 mağlup ederken Denizlispor'a 1-0 yenildiklerini anlatan Volaka, ''Gölcük kampımız çok verimli geçti. Biz çok genç bir kadroya sahibiz. Kamp boyunca eksiklerimizi görme imkanı bulduk. Teknik heyetin eksik gördüğü mevkilere 2-3 oyuncu daha alarak transferi sonlandıracağız. Kamp sonunda oyuncularımıza 2 gün izin verdik. Üçüncü etap çalışmalarımıza da kendi tesislerimiz olan Esat Ergüler Spor Tesisleri'nde başlayacağız. Bu çalışmalar da ağustos sonuna kadar devam edecek. Yine bu hazırlık döneminde de 5-6 hazırlık maçı daha yapacağız. 7 Eylül'de başlayacak olan lige kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz'' dedi.


20 Temmuz 2008 Pazar

Güneşcan'a Nazilli kancası...

Yeşil-beyazlı ekibin genç yeteneği Güneşcan Görgülü'ye başta Nazillispor olmak üzere Güngören, Sarıyer, T.Telekom, O.Renault ve Elazığ talip oldu.
ile sözleşmesi devam eden ve geçtiğimiz yıl profesyonel kadroda yer alan genç yetenek Güneşcan Görgülü'ye, 3. Lig ve 2. Lig ekiplerinden teklif yağıyor. Ege ekibi Nazilli Belediyespor'un resmen talip olduğu Güneşcan için, 2. Lig ekibi Elazığspor, Sarıyer, Türk Telekom ve Güngören Belediye ile birlikte 3. Lig ekiplerinden Oyak Renault teklif yaptı. Nazillili yöneticiler, dün Muğlaspor Başkanı Önder Kaytan'ı arayarak, Güneşcan'a resmen talip olduklarını açıkladı. Kaytan, Güneşcan Görgülü'nün 100 bin YTL bonservis bedeli olduğunu, Nazilli'nin bu rakamı getirdiği takdirde transferin gerçekleşebileceğini söyledi. Kaytan, şöyle konuştu: "Güneşcan bizim altyapıdan yetişen kendi evladımız. Geçtiğimiz yıl kadromuzda bulunan genç arkadaşlarımızı transfer etmek isteyen kulüplerden zaman zaman teklifler alıyoruz. Biz de yönetim kurulu olarak belirlediğimiz bonservis ücretleri var. Hem futbolcumuzun, hem Muğlaspor'un menfaatini düşünerek hareket ediyoruz." Yeni Asır - OSMAN AKÇA

Nazilli kalesi düşmez!

Siyah İnciler'in file bekçileri Mutlu, Kemal, Ömer ve Kurtuluş yeni sezon öncesi siyah-beyazlı ekibin başarısı için kenetlendi.
Nazilli Belediyespor'un kalesinde büyük bir rekabet yaşanıyor. Geçen yıl oynadığı 34 maçta 21 gol yiyen Siyah İnciler, 3. Lig'in en az gol yiyen ekibi unvanını eline geçirmişti. Kaleci Mutlu, bu sezon 3 genç kaleci ile yarış içinde. 1989-1994 yılları arasında aralıksız 5 yıl Nazillispor kalesini koruyan ve Nazilli'den evlenerek ilçenin eniştesi olan kaleci Yalçın Bilgiç bu sene kaleci antrenörü olarak Siyah İnciler'le anlaştı. Geçen yıl Kütahyaspor ve Balıkesirspor'da görev alan Bilgiç, bu yıl Nazilli kalesinin geçit vermeyeceğinden emin. Mutlu ile birlikte Samsunspor'dan alınan Kemal, Nazilli altyapısından gelen Ömer ile İzmir Çeşmespor'dan Kurtuluş, forma için kapışacak. Bilgiç, "Mutlu kendini ispatlamış bir kaleci. Diğer 3 genç isim de yakından tanıdığım oyuncular. Nazilli kalesinde sorun yaşamaz" diye konuştu. Yeni Asır - ERDOĞAN EKER

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Nazilli'de imza şov...

Siyah-beyazlılar, İnegölspor'dan Serdar, Ispartaspor'dan Onur, Muğla'dan Yüksel, Fethiye'den Fahri, Nilüfer Belediye'den Oskan ve Kütahyaspor'den Fatih ile anlaştı
3.Lig'de yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Nazilli Belediyespor, dün dış transferde anlaşma sağladığı 6 oyuncu ile sözleşme imzaladı. Nazillispor Onursal Başkanı da olan Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'ın makamında gerçekleşen imza töreninde İnegölsporlu Serdar, Ispartasporlu Onur, Muğlasporlu Yüksel, Fethiyesporlu Fahri, Nilüfer belediyesporlu Oskan ve Kütahyasporlu Fatih kendilerini, siyah-beyazlı renklerine bağlayan sözleşmeye imza attılar.
HEDEF 2. LİG

Başkan Kaplan, "Nazilli için hiçbir fedekarlıktan kaçınmadık. Bu sezon işi daha sıkı tutup 2.Lig'e çıkacağız" derken yeni transferler ise Kaplan'a şampiyonluk sözü verdiler. Asbaşkan Ziya Aksüt, 20 Temmuz'da Gölcük kampına gittikten sonra yoğun bir hazırlık maçı trafiği yaşayacaklarını belirterek lige en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. İlk hazırlık maçını 24 Temmuz'da Lüleburgaz ile yapacak olan Nazilli, 27 Temmuz'da Denizli'de Denizlispor ile karşılaşacak. Yeni Asır - ERDOĞAN EKER

18 Temmuz 2008 Cuma

Kral Nazilli'den çıkar...

Siyah-beyazlı takımda geçen yıl 8 gol atan Baha ile İnegölspor'da 7 gol atan yeni transfer Serdar, lig öncesi iddialı mesajlar verdi
Nazilli Belediyespor'un iki golcüsü Baha Çörüz ile Serdar Kılıç, sezon öncesi iddalı mesajlar verdi. Geçen yıl siyah-beyazlı forma altında 8 gole imza atan ve sözleşmesi devam ettiği için bu sezon da oynayacak olan Baha ile İnegölspor'dan yeni transfer Serdar Kılıç, "Nazilli, mutlaka 2. Lig'e dönecek. Kral da Nazilli'den çıkacak" dediler.Geçen yıl ligde fırtına gibi esen Baha-Akif ikilisinden Akif'in Fethiyespor'a gitmesi ile yalnız kalan Baha, yeni partnerini buldu. 21 yaşındaki forvet oyuncusu Serdar ile iyi bir ikili oluşturacaklarını belirten Baha, "Nazilli'nin vurucu timi biz olacağız. Serdar ile 40 gol barajını aşarız. Örnek bir kaptan olacağıma inanıyorum. Rakipler bizden korksun" diye konuştu."Serdar, takip ettiğimiz bir oyuncuydu" diyen Basın Sözcüsü Ayhan Yeloğlu, şöyle konuştu: "Nazilli bu yıl gol sıkıntısı çekmeyecek. Baha-Serdar ikilisinin atacakları gollerle takımı zirveye taşıyacaklarını inanıyorum. İyi transferler yaptık. Güçlü bir kadro kurduk. Özlediğimiz 2. Lig sevincini bu yıl mutlaka yaşayacağız." Öte yandan Siyah İnciler, 21 Temmuz'da Gölcük Yaylası'nda kampa girecek.

Yeni Asır ERDOĞAN EKER

Nazilli Belediyespor'da 6 imza!

Nazilli Belediyespor daha önce prensipte anlaştığı altı oyuncu ile sözleşme imzaladı..
Siyah-beyazlılar Nilüfer Belediyespor'dan Oskay, İnegölspor'dan Serdar, Muğlaspor'dan Yüksel, Kütahyaspor'dan Fatih, Fethiyespor'dan Fahri ve Ispartaspor'dan Onur'a Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'ın makamında imza attırdı. Kulüp 2. Başkanı Dr. Hilmi Volaka yaptığı açıklamada, Nazilli Belediyespor olarak şu anda ikinci lig hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Daha önce 13 oyuncu ile anlaşma sağladıklarını ifade eden Volaka, ''Şu anda da bu anlaşma sağladığımız oyunculardan altısı ile sözleşme imzaladık. Geriye kalan 7 oyuncumuz ile de önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız. Bizim hedefimiz bu yıl 3. Lig'de misafir olarak mücadele edip bir üst lige çıkmaktır'' dedi. Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan da Nazilli halkına şampiyonluk yaşatmayı çok istediklerini belirtti.

Nazilli'de 13 geldi, 9 gitti!

Nazilli Belediyespor, transfer çalışmalarını sürdürürken, başkan Erol Sezgin toplam 13 oyuncuyu renklerine bağladıklarını belirten Sezgin, 9 oyuncu ile de yollarını ayırdıklarını söyledi.
Erol Sezgin, yaptığı açıklamada, yeni sezonda teknik direktör Hakkı Aslan yönetiminde bir üst lige çıkmak için hazırlıkları aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Aslan'ın raporu doğrultusunda Muğlaspor'dan Yüksel ve Ispartaspor'dan golcü Serdar başta olmak üzere toplam 13 oyuncuyu renklerine bağladıklarını belirten Sezgin, 9 oyuncu ile de yollarını ayırdıklarını söyledi. Sezgin, ''Şu anda kendi tesislerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 Temmuz'da 10 günlük Gölcük kampına gideceğiz. Kamp bitiminde de çeşitli takımlarla hazırlık maçlarına başlayacağız'' dedi.

Nazilli 5 oyuncusunu gönderdi!

Nazilli Belediyespor 2. Başkanı Dr. Hilmi Volaka, bir üst lige çıkabilmek için tüm hazırlıkların aralıksız sürdüğünü söylerken, 5 oyuncu ile yollarını ayırdıklarını belirtti.
Nazilli Belediyespor, 5 oyuncusu ile yollarını ayırdı. Nazilli Belediyespor 2. Başkanı Dr. Hilmi Volaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir üst lige çıkabilmek için tüm hazırlıkların aralıksız sürdüğünü söyledi. Güçlü bir kadro ile lige girmek istediklerini belirten Volaka, ''Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda takımımızdan 3. Lig'deki yaş sınırlaması nedeni ile stoper Serkan Ünlü, 2. Lig takımlarından Maltepespor ile anlaştı. Forvet oyuncularımızdan Akif ise Fethiyespor'a giderken, kaleci Ergin, Cem ve Yusuf da karşılıklı anlaşma yolu ile kulübümüzden ayrıldılar. Giden oyuncularımızın yerlerini dolduracağız'' dedi.

12 Temmuz 2008 Cumartesi

Nazilli Belediyespor sezonu açtı!

Bu sezon 3 ncü Ligde 2 nci grupta mücadele edecek olan Nazilli Belediyespor yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Esat Ergüler Spor Tesisleri'nde 26 futbolcusu ile çalışmalara başlayan Nazilli Belediyespor'da hedef şampiyonluk olarak belirlendi.
Teknik Direktör Hakkı Aslan ile yardımcıları Gürhan Sönmez ve Yalçın Bilgiç nezaretinde ilk antrenmanı yapan futbolcuları Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Erol Sezgin ile yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadılar. Siyah-beyazlı yönetim ilk çalışma öncesi iç transferde Mutlu, İbrahim, Hüseyin, Kenan, Nizamettin ve Baha ile yapılan görüşmeler sonrasında 6 futbolcunun sözleşmelerini birer yıl daha uzattı.
Dış transferde de çalışmalarını sürdüren yöneticiler Samsunspor altyapısında yetişen kaleci Kemal, Ispartaspor'dan sağ kanat oyuncusu Onur Güdül, Kütahyaspor'dan defans oyuncusu Fatih Yılmaz, Nilüfer Belediyespor'dan forvet oyuncusu Oskay Zeybekoğlu, Fethiyespor'dan defans oyuncusu Fahri Gül, Konyaspor'dan sol kanat oyuncusu Birkan Komonavalı, İnegölspor'dan forvet oyuncusu Serdar Kılıç, Beykoz'dan orta saha oyuncusu Egemen Gülcan, Gazi Belediyespor'dan kaleci Kenan Ergin, Muğlaspor'dan orta saha oyuncusu Yüksel Babayiğit ve Rizespor'dan da orta saha oyuncusu Yüksel ile anlaşma sağladı. Teknik Direktör Hakkı Aslan, geçen yılki kadroya yeni takviyeler yapılarak iyi bir ekip kurduklarını belirterek,
''Bugünden itibaren yeni sezonun startını verdik. Yoğun bir şekilde çalışarak yeni sezona en iyi bir şekilde hazırlanacağız. Sezonun başlaması ile birlikte ekibimizle ve camiamızla birlikte hedefimiz olan şampiyonluğu bu sezon mutlaka Nazilli halkına ve taraftarlarımıza hediye edeceğiz'' dedi. Nazilli Belediyespor Başkanı Erol Sezgin ise yaptığı açıklamada, yönetim kurulu, futbolcular, teknik kadro ve taraftarların da destekleri ile Nazilli Belediyespor'un bu yeni sezonda bir yıl gecikmeli de olsa hak ettiği yer olan 2.Lig'e çıkmayı başaracağını kaydetti.

3 ncü Lig Grupları Belli Oldu

TFF 3. Lig'de ilk dört grupta 10'ar takım bulunurken, 5. Grup'ta 11 takım yer alacak.

1. GRUP
Anadolu Üsküdarspor
Fatih Karagümrük
Gölcükspor
Küçükköyspor
Lüleburgazspor
Orhangazi
Gençlerbirliği
Oyak Renault
Tepecik Belediyespor
Yalovaspor
Yıldırım Bosnaspor

2. GRUP
Aydınspor
Balıkesirspor
Bandırmaspor
Göztepe
Ispartaspor
İzmirspor
Mustafa Kemalpaşaspor
Nazilli Belediyespor
Torbalıspor
Yeni Menemen Belediyespor

3. GRUP
Aksarayspor
Düzcespor
İnegölspor
Keçiören Belediyespor
Keçörengücü
Nilüfer Belediyespor
Orhangazi
Tarım Kredispor
Tavşanlı Belediye
Uşakspor

4. GRUP
Ankara Demirspor
Araklıspor
Bafra Belediyespor
Bulancakspor
Divriğispor
Erzincanspor
Gümüşhanespor
Kastamonuspor
Sürmenespor
Ünyespor

5. GRUP
Batman Belediyespor
Batman Petrolspor
Bingöl Belediyespor
Ceyhan Belediyespor
Diyarbakır Bağlar Vuralspor
Diyarbakır Kayapınar Belediyespor
Hatayspor
Kahramanmaraşspor
Kilis Belediyespor
Siirtspor
Şırnakspor

4 Temmuz 2008 Cuma

Nazillispor hareketlendi

İç transferde kaleci Mutlu, Baha, Hüseyin, Kenan ve İbrahim ile birer yıllık sözleşme yenileyen Nazilli Belediyespor, bugün de kaleci Engin'le masaya oturacak. Torbalısporlu Ulaş'la da görüşeceklerini belirten siyah-beyazlı kurmaylar, transfer komitesini Ayhan Yeloğlu, Hilmi Volaka, Nuri Aslan ve Engin Topçu'dan oluşturdu. Transfer komitesine tam yetki veren Siyah İnciler, profesyonel takımının başına Rıdvan Dilmen'in kardeşi Murat Dilmen'iu getirdi. Basın Sözcüsü Ayhan Yeloğlu, "Bu hafta sonuna kadar transferleri tamamlayıp pazartesi günü futbolcularımızla yeni sezonun çalışmalarına başlayacağız" dedi. Nazilli, Kütahya'dan Fatih Yılmazlar, Isparta'dan sağ kanat oyuncusu Onur Güdülü, Nilüfer Belediyeli orta saha oyuncusu Osman Zeybekoğlu, Fethiye'den defans oyuncusu Fahri Gül, Konya PAF'tan sol kanat oyuncusu Birkan'la ön sözleşme imzaladı. ERDOĞAN EKER

11 takım küme düşecek 6 takım 2.Lig'e çıkacak

3.Lig'e yeni çehre 5 grupta 51 takımdan 10'u Yükselme Grubu'na çıkacak. Diğerleri Play-Off için yarışacak.
Gruplardaki son 2'ler amatör kümeye düşecek. Play-Off'tan 2 takım bir üst lige yükselecek.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 2008-2009 sezonundaki yeni 3.Lig statütüsünü açıkladı. FF 2. Lig'de gruplardan 3'er takım bir alt kümeye düşecek. 3. Lig'den TFF 2. Lig'e 4'ü yükselme grubu, 2'si play-off'tan olmak üzere toplam 6 takım çıkacak. TFF 3. Lig'de ki 5 gruptan toplam 11 takım amatör kümeye düşerken, Amatör Futbol Şampiyonası'nda başarılı olacak 6 takım, 2009-2010 sezonunda 3. Lig'de oynamaya hak kazanacak.Buna göre 3.Lig'deki 5 gurupta mücadele eden 10'ar takımdan ilk ikiye girenler Türkiye genelinde tek olan yükselme gurubunda mücadele etmeye hak kazanacak. Burada dört takım direkt olarak 2.Lig'e yükselmeyi başaracak. Gruplarda kalan 8'er takım (bir grup 9 takım) ilk 2'i mücadelesi verecek. Eleme Grubu'ndaki puanlar grup maçlarına taşınacak. Gruplarda ilk 2'ye giren 10 takım Play-Off maçları oynayacak.Play-Off maçları sonunda iki takım 2.Lig'e yükselme başarısını gösterecek. Bu arada her gruptan iki takım (bir gruptan üç takım) amatör kümeye düşecek. Geçen sezon 3.Lig'de her gruptan 3'er takım 2.Lig'e direkt olarak çıkmış, 4. ve 5. takımlar ise Play-Off'la gitmiş ve oradan da 2 takım bir üst lige terfi etmişti. Geçen sezon 14 takım 2.Lig'e çıkmış, 16 takım ise amatör kümeye düşmüştü.
Yaş sınırı artık 30 Futbol Federasyonu yönetimi 3. Lig kulüplerinin 1978 ve daha önceki yıllarda doğmuş olan futbolcular ile profesyonel sözleşme imzalayamaması ile ilgili daha önce verdiği kararı onayladı. Yeni kurala göre 1978 ve daha önceki yıllarda doğmuş olan ve sözleşmeleri devam eden futbolcuların lisans vizelerinin yapılmaları koşulu ile müsabakalara katılabilmelerine karar verdi.

1 Temmuz 2008 Salı

Profesyonel takım sayısı azaltılacak

TFF 2009-2010 sezonunda profesyonel liglerdeki takım sayısını düşürecek..
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, 2008-09 sezonunda Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'in 18'er, TFF 2. Lig'in 5 grupta 54 ve TFF 3. Lig'in 5 grupta 51 takımla oynanmasını onaylarken, 2009-2010 sezonunda ise profesyonel liglerde mücadele edecek takım sayısının 141'den 136'ya düşürülmesini kararlaştırdı. Toplantıda alınan karara göre, önümüzdeki sezon TFF 2. Lig'de gruplardan 3'er takım bir alt kümeye düşecek. TFF 3. Lig'den, TFF 2. Lig'e ise 4'ü yükselme grubundan, 2'si play-off'tan olmak üzere toplam 6 takım çıkacak. TFF 3. Lig'den toplam 11 takım amatör kümeye düşürülecek ve Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nda başarılı olacak 6 takım da 2009-10 sezonunda TFF 3. Lig'de oynamaya hak kazanacak. Bu düzenlemeyle, gelecek sezon için 141 olan profesyonel liglerde mücadele eden takım sayısı, 2009-10 sezonunda 136'ya indirilmiş olacak. Bu arada, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 9 Mart'ta oynanan İstanbulspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi, takım arkadaşlarına müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik teklifte bulunan İstanbulsporlu futbolcular Hakan Korkmaz ve Ali Şen Kandil'in, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini kararlaştırdı. Yönetim kurulu, Şike Tahkik ve Hukuk Kurulu raporları doğrultusunda Hakan Korkmaz ve Ali Şen Kandil'i, Futbol Disiplin Talimatı'nın ''Müsabaka Sonucunu Etkileme'' başlıklı 34. maddesinden PFDK'ya sevk ederken, olayla ilgisi saptanan lisanssız menajer Metin Korkmaz hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öte yandan, futbolcu Kemal Akar'ın uluslararası transferi nedeniyle Almanya Futbol Federasyonu'na bağlı Berlin Türkiyemspor'a yetiştirme ücretini ödemeyen Aydınspor'a, FIFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 3 puan indirme cezası da federasyon yönetim kurulu tarafından onaylandı. Bu durumda Aydınspor, 2008-09 sezonuna eksi 3 puanla başlayacak.

Aydınspor ile Nazillispor'un arası Uğur'un transferinde iyice bozuldu!

Aydın'ın iki Egeli temsilcisi Nazilli Belediyespor ve Aydınspor'un arası, Süper Amatör Küme ekibi Astaşsporlu oyuncu Uğur yüzünden açıldı. Aydınspor'un anlaştığı genç oyuncuya Nazilli Belediyespor'un imza attırması iki kulübün arasını açtı. Aydınspor Başkanı Cemal Özdemir, "Nazilli'ye bu tarz hareketler hiç yakışmıyor" sözlerine Nazilli cephesinden yanıt geldi. Nazilli Belediyespor Basın Sözcüsü Ayhan Yeloğlu, "Biz kimseyi kaçırmadık. Astaş'tan ilgilendiğimiz sadece Uğur değil, Ufuk, Şükrü ve İbrahim ile de temastaydık. Kimsenin oyuncusunu elinden almadık. Biz Aydın ile olan dostluğumuza önem veriyoruz. Değil 1, 10 futbolcu bile aramızdaki dostluğu bozamaz" diye konuştu. Öte yandan yönetim iç transferde Baha ile anlaşma sağladı.
Kaynak Yeni Asır ERDOĞAN EKER