30 Mayıs 2009 Cumartesi

3. Lig Terfi Maçları - FİNAL SONUÇLARI

3. Lig terfi maçları ikinci kademe finallerinin hepsi sona erdi. Yalıspor, Muğlaspor, Tekirova Belediyespor, Bayrampaşaspor ve Kırıkhanspor  3. Lig'e çıktı. İşte sonuçlar:

TRABZON GRUBU

03 Haziran 2009    Kırıkhanspor 8-6 Pansu Şekerspor (pen)


KAYSERİ GRUBU
15.00
Tekirova Belediyespor - Kumluca Belediyespor 
1-1 (4-3 pen) maç sonucu

Yarı finaller
15.00 Kumluca Belediyespor - Yeni Anamurspor 0-0 (1-1 uz, 5-4 pen) ms
15.00 Tekirova Belediyespor - Bağlum Belediyespor 2-0 maç sonucu

İZMİR GRUBU
17.00 Bayrampaşaspor - Sultanbeyli Belediyespor
2-0 maç sonucu

Yarı finaller
17.00 Derince Belediyespor - Sultanbeyli Belediyespor (Buca) 0-2 maç sonucu
17.00 Hendek Gündoğduspor - Bayrampaşaspor (Karşıyaka) 2-3 maç sonucu

İSTANBUL GRUBU

17.00 Trabzon Yalıspor - Çarşambaspor
1-0 maç sonucu

Yarı finaller
17.00 Trabzon Yalıspor - İyiderespor (Kartal) 2-0 maç sonucu

17.00 Beyköy Belediyespor - Çarşambaspor (Maltepe) 0-0 (1-1 uz, 4-5 pen) ms

ANTALYA GRUBU

17.00 Ümraniyespor -
Muğlaspor
1-3 maç sonucu
Yarı finaller
17.00 Ümraniyespor - Salihli Belediyespor (Zeyinköy 4) 2-0 maç sonucu

17.00 Muğlaspor - Sökespor (Zeytinköy 2) 0-0 (7-6 pen) ms

Bütün takımları tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

2 nci Lig'e uçururum!

Teknik Direktör Adnan Özbağcı, kalması halinde Nazilli'yi hedefe ulaştıracağını iddia etti.

3.Lig'de 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılan 2. Klasman Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak Play-Off biletini alamayan Nazilli Belediyespor'da Teknik Direktör Adnan Özbağcı, iddialı açıklamalarda bulundu. İkinci yarının başında takımın başına geçtiğinde küme düşmeye aday bir ekip görüntüsünde olduklarını belirten Özbağcı, "Göreve geldiğimde takım 4 maçta 3 yenilgi almış, 5 kadro dışı ve hazır olmayan transferlerle de kötü bir görünümdeydi. Ancak benim dönemimde takım 10 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 4 de beraberlik alarak başarı çıtasını yükseltti. Play-Off'a gidemememiz ise tamamen şanssızlıktı. Şimdi siyah-beyazlı ekiple sözleşmem sona erdi. 9 Haziran'da yapılacak genel kurul sonrası yönetim ile konuşur uygun şartlar oluşursa yeniden anlaşırız. Ancak Nazilli'de kalırsam bu takımı 2.Lig'e çıkarırım" dedi.

Sayın  Başkan ve Yönetimin değerli çalışanları kesinlikle Adnan ÖZBAĞCI hocamızın takımın başında kalması gerekli. İstikrar olursa takımı tanıyan ve istediği futbolcuları aldıran bir teknik direktör olursa başarı mutlaka gelecektir.
Sayın hocamızı kesinlikle destekliyoruz. Nazilli Belediyespor'u daha başarılı bir takım haline getireceğine inanıyoruz.  

Muğlaspor, Amatör Küme'deki ilk yılında 3. Lig'e yükselme başarısını gösterdi

Antalya'daki 3. Lig'e terfi final maçında Ümraniye Belediye'yi rahat yenen Muğla, şehri sevince boğdu

Yeşil-beyazlıları zafere taşıyan golleri Güneşcan, Fatih ve Kıvanç attı. Barış'ın golü skoru belirledi 3-1

spo_mugla.jpgSTAT: Kızıltoprak
HAKEMLER: Kuddüsi Müftüoğlu ***, Baki Yiğit ***, Burak Ağlamış ***
MUĞLASPOR: Fatih ***, İnan ***, Erhan ***, Rasim ***,.Fatih ***, Güneşcan ****, Kıvanç *** (85 Mustafa **), Enver ***, Ata *** (83 Şahin **), K.Fatih ***, Ersan ***
ÜMRANİYE BELEDİYESPOR: Emre * (30 İlkay *), Mehmet *, M.Emrah **, Ramazan *, Ercan Gül *, Ercan Şahin **, Yalçın * (63 Ömer Çetinkaya *), Ahmet *, Mustafa Kaçmaz * (46 Mert *), Barış *, Mustafa Ateş *
GOLLER: Dk. 40 Fatih, 61 Güneşcan, 80 Kıvanç (Muğla) 85 Barış (Ümraniye)
SARI KARTLAR: Ahmet (Ümraniye), Erhan (Muğla)

Geçtiğimiz sezon 3. Lig'den Amatör Küme'ye düşme acısını yaşayan Ege'nin güzide kulübü Muğlaspor, bir yıl aradan sonra geldiği yere dönmenin mutluluğunu yaşadı. Antalya'daki terfi maçlarının finalinde Ümraniye Belediyespor'u 3-1 mağlup eden yeşil-beyazlılar yeniden adını 3. Lig'e yazdırdı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarım saatten sonra Muğlaspor rakip kalede daha etkili oldu. 40. dakikada Fatih'in golüyle öne geçen Muğlaspor devreye 1-0'lık avantajla gitti.

Fazla zorlanmadı
İkinci yarıda skoru korumak yerine rakip kalede etkili olan yeşil-beyazlılar 61. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sahanın yıldızı Güneşcan'ın şık golü Muğlaspor'u rahatlattı: 2-0. Ümraniye'nin ataklarını başarıyla savuşturan Muğlaspor, 80'de Kıvanç'ın golüyle farkı açtı: 3-0. 85'te Barış'ın golü Ümraniye Belediyespor'a yetmedi ve Ege'nin köklü kulübü Muğlaspor bir yıl aradan sonra Amatör Küme'den profesyonel liglere dönmemin sevincini yaşadı.

Tribünlerden büyük destek
* Karşılaşma için otobüs ve özel arabalarla Muğlaspor taraftarları Antalya'ya akın etti. 500'e yakın yeşil-beyaz sevdalısı tribünlerde 90 dakika boyunca susmadan takımlarına destek verdi. İlk yarıda iki takım taraftarının sahaya konfeti atması nedeniyle hakem sık sık oyunu durdurmak zorunda kaldı.
* Kritik karşılaşmayı Türk futbolunun unutulmaz gol kralı Tanju Çolak'ta izledi. Muğlaspor tüm terfi maçlarını izleyen Çolak, yeşil-beyazlı ekibe destek verdi.
* Karşılaşmayı Süper Lig'in tecrübeli hakemi Kuddüsi Müftüoğlu yönetti.
* 3-1'lik galibiyet sonrası Muğlasporlu futbolcular maç sonrası büyük sevinç yaşadı. Oyuncular kulüp başkanı Önder Kaytan'ı havalara atarak zaferi kutladı.
* Antalya'daki finali birçok menajer izledi. Özellikle Muğlaspor'un golcüsü Güneşcan büyük beğeni topladı.

Gönlümümüz Sökespor veya Muğlaspor'dan yanaydı. Muğlaspor'u tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Sökespor'u da bir daha ki sezonda 3 ncü lige bekliyoruz.

Bal-Kes başaramadı!

Kırmızı-beyazlılar Pursaklarspor'a son dakikalarda yediği golle elendi, 2. Lig'in kapısından döndü 1 - 2

STAT: 12 Haziran
HAKEMLER: Hüseyin Sabancı **, Gökmen Olgaç **, Fahri Aksoy **
PURSAKLAR: Sezai **, İhsan ***, Tolga **, Semih **, Mehmet **, Bekir ***, Yasin ** (53 Durmuş **), Cem **, İsmail ***, Mehmet Atik ** (Dk.77 Yaşar **), Melih **
BALIKESİRSPOR: Sertan **, Yunus **, Emre ***, Hüseyin **, Murat **, Tuncay ** (Dk.56 Turgut **), Emrah ***, Erdal **, Zülküf ** (Dk.67 Yusuf **), Hakan ** (Dk.87 Sinan ?), Ali **.
GOLLER: Dk.2 ve 86 Cem (Pursaklar), 31 Zülküf (Balıkesir)
SARI KARTLAR: Bekir (Pursaklar), Hakan (Balıkesir)

Amasya'da oynanan TFF 3. Lig play-off karşılaşmasında Balıkesirspor, Pursaklarspor'a 2-1 yenilerek 2. Lig ümitlerine veda etti. Amasya 12 Haziran Stadı'ndaki karşılaşmaya Pursaklarspor hızlı başladı. Maçın henüz 2. dakikasında Cem Pursaklarspor'u 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada Balıkesirspor Zülkif'in attığı golle beraberliği yakalayınca ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda daha üstün oynayan Pursaklarspor'da Cem, 86. dakikada hem kendisinin hem de takımın ikinci golünü atarak durumu 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Pursaklarspor sahadan 2-1 galip ayrıldı. Pursaklarspor, yarın İnegölspor karşısında TFF 2. Lig'e yükselmek için mücadele verecek.

Futbolcular yıkıldı
Balıkesirspor'un 2. Lig yolundaki bu önemli sınavında taraftar desteği yok denecek kadar azdı. Tribünlerde 20 kadar kırmızı-beyazlı taraftar takımlarına destek verdi.
Balıkesirsporlu futbolcular maç bitimine dört dakika kala yedikleri golle elenince büyük üzüntü yaşadılar. Bitiş düdüğü ile sahaya yığılıp kalan kırmızı-beyazlı futbolcuları Pursaksporlu meslektaşları teselli ederken, Ankara temsilcisi galibiyeti davul-zurna eşliğinde kutladı.

2 nci klasman grubundan sadece 1 takımın 2 nci lige çıkması Ege futbolu açısından çok kötü oldu. Balıkesirspor geçen sene olduğu gibi bu sene de play off şansını kaçırdı. Balıkesirspor rakibimizdi ancak 2 nci lige çıkmasını bütün içtenliğimizle istemiştik ama olmadı. Ankara'nın çok miktarda takımı var İnşallah İnegölspor 2 nci lige çıkmayı başarır.
  

28 Mayıs 2009 Perşembe

"Kümede kalmamız da başarıdır"

Nazilli Belediyespor'da, teknik direktör Adnan Özbağcı, hedeflerinin play-off oynamak olduğunu, ancak şartlar değerlendirildiğinde, kümede kalmalarının da başarı olarak görülebileceğini bildirdi.

Özbağcı, düzenlediği basın toplantısında, ekibiyle birlikte 10 maçta görev aldığını, bu seride 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik alarak son haftaya kadar play-off bileti alabilmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Göreve geldiğinde kulüpte sıkıntılı bir ortam yaşandığını ifade eden Özbağcı, ''Takımda 5 oyunucu kadro dışı bırakılmıştı. 4. kaleci Kurtuluş ile yolumuza devam ettik. Teknik anlamda hazır olmayan oyuncular vardı. Bir takımı ayağa kaldırmak kolay değildir. Ama ben ve ekibim tüm imkanlarımızı seferber ederek, Nazilli Belediyespor'un zirvede kalmasını başardık'' dedi.

Adnan Özbağcı, başarılı bir grafik çizdiklerini düşündüğünü belirterek, ''Balıkesirspor ve Bandırmaspor karşılaşmalarını kazanabilseydik, bugün play-off oynayacak takım biz olacaktık. Bizim hedefimiz kesinlikle play-off oynamaktı. Ancak bulunduğumuz şartları da değerlendirdiğimizde kümede kalmamız da başarıdır'' diye konuştu.

ajanspor.com

Hocam biz 2 nci lige direkt olarak çıkmak istiyorduk olmadı. Play off'tan da gitsek veya en azından elemelere katılsak başarılıyız diyebilirdik. Takım çok istikrarsız maçlar yaptı. Bu durumda kümede kalmak başarı sayılabilir belki ama Nazilli Belediyespor her zaman başarıyı isteyen bir takım olmalı ve Küme düşmemeye hiçbir zaman oynamamalı. Yalnız önümüzdeki sezon daha zorlu geçebilir. Federasyonun takım azaltma politikası devam ederse 12 takımlı her gruptan 2'şer takım düşüyor 5 veya 6 takım çıkıyor. Bu da her takımın % 20'ye yakın bir oranda düşme ihtimali olduğunu gösteriyor.

26 Mayıs 2009 Salı

Nazilli Belediye'de hedef belli!

Klasman Grubu son maçında deplasmanda Mustafakemalpaşaspor'u 5-2 yenen Nazilli Belediyespor'un kulüp başkanı Engin Topçu, ''Yeni sezonda hedefimiz kesinlikle bir üst ligdir'' dedi.

Topçu, yaptığı açıklamada, şanssız bir sezon geçirdiklerini belirterek, geçen hafta Nazilli'de kaybettikleri Balıkesirspor maçını kazanmaları durumunda play-off oynayabileceklerini söyledi.

2008-2009 sezonunu deplasmanda aldıkları 5-2'lik galibiyetle tamamladıklarını kaydeden Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Daha güçlü bir yönetim oluşturmak amacıyla genel kurul kararı aldık. Genel kurulumuz 9 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek. Biz şimdiden planlarımızı yapmaya başladık. Daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak ilk adımı atacağız. Yeni sezonda hedefimiz kesinlikle bir üst ligdir.''

Nazilli Belediyespor, ligi 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgiyle 45 puanla 3. sırada tamamladı. 

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Nazilli Bld'ye farka gitti!

STAT: Mustafakemalpaşa
HAKEMLER: Hasbi Dede ***, Cemal Alpay ***, İlhan İnan ***
MUSTAFAKEMALPAŞASPOR: Fevzi - Onur Fere *, Oğuzhan *,İbrahim *, Mahmut *, Tahir **, Ali Kükrek **, Cem Dursun **, Fatih **, Üstün *(60 Gürkan *), Taner,  
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Kurtuluş *** - Mehmet ***, Erdinç ***, İbrahim ***, Nizamettin ***, Kenan ***,Erdoğan ***, Ahmet *** (82 Polat), Yüksel *** Fatih ***, Onur *** (80 Kadir)
SARI KART: Yok
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER: Dk. 30 Üstün, 38 Mahmut (Mustafakemalpaşaspor), 14 Fatih, 18 Kenan, 48 Onur, 70 Nizamettin, 85 Polat (Nazilli Belediyespor)

Nazilli Belediyespor, küme düşen Mustafakemalpaşaspor'u 5-2 yenerek sezonu farklı galibiyetle kapattı. 14. dakikada Fatih, Nazilli'yi öne geçirdi. 0-1. 18'de Kenan farkı ikiye çıkardı: 0-2. 30'da Üstün, 38'de Mahmut'un golleri skora denge getirdi: 2-2. 48'de Onur'un golüyle Nazilli bir kez daha öne geçti: 3-2. Siyah-beyazlı ekip, 70'te Nizamettin, 85'te de Polat'ın golleriyle farka koştu: 2-5.

 

24 Mayıs 2009 Pazar

Mustafa Kemalpaşaspor 2 - 5 Nazilli Belediyespor

Kendi sahamızda 3-0 yenildiğimiz Mustafa Kemalpaşspor'u  deplasmanda 5- 2 yendik. Goller  12, 18, 48, 73 ve 88 nci dakikalarda Nazilli Belediyespor'dan 27 ve 38 nci dakikalarda Mustafa Kemalpaşaspordan geldi. Ne yazık ki rakibimiz geçen hafta amatör kümeye düşmüştü.

Mustafa Kemalpaşa sporu yeniden profesyonel liglerde görmek isteriz.

Bu arada Aydınspor’da amatör kümeye düştü. Her zaman Aydınspor’un iyiliğini istedik. Ancak sanki bütün suç Nazilli Belediyespor’da ve Nazilli halkındaymış gibi ağza alınmayacak  lafları sahadan.com sitesinde yazan sahte sporseverleri buradan kınıyorum.

Aydınspor’a Aydın Süper Amatör Liginde başarılar diliyorum.

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Nazilli'de Genel Kurul kararı!

Nazilli Belediyespor'un Kulüp Başkanı Engin Topçu, 9 Haziran'da olağanüstü genel kurul toplanması kararı aldıklarını bildirdi..

Topçu yaptığı açıklamada, daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla bu kararı aldıklarını kaydetti. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 9 Haziran Salı olağanüstü genel kurul yapılacağını belirten Topçu, şöyle dedi: ''Bizim tek hedefimiz ve amacımız, yeni sezonda bir üst lige çıkabilmek için güçlü bir yönetim kurulu ve güçlü bir takım oluşturmaktır. Göreve seçilmemiz halinde, hazırladığımız program ve planları daha hızlı hayata geçireceğiz. Nazilli Belediyespor'u layık olduğu noktaya taşıyacağız.''

19 Mayıs 2009 Salı

Nazilli'de planlar başladı!

Nazilli Belediyespor'da, kulüp başkanı Engin Topçu, ''Gelecek sezon için şimdiden planlarımızı yapmaya başladık'' dedi.

Topçu, yaptığı açıklamada, bu sezon istedikleri başarıyı elde edemediklerini belirterek, klasman grubunu lider tamamlamayı hedeflediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Sezon içinde inişli çıkışlı bir grafik sergilemelerinin bunda etkili olduğunu anlatan Topçu, şunları söyledi:
''Haziran ayında olağanüstü genel kurul yaparak gelecek sezonun hazırlıklarına başlayacağız. Gelecek sezon için şimdiden planlarımızı yapmaya başladık. Daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak, ilk adımı atacağız. Sezon boyunca takımımıza sahip çıkan taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz.''

17 Mayıs 2009 Pazar

Nazilli Belediyespor 1 - 2 Bandırmaspor

Yine hüsran takımımız kendi evinde oynadığı maçta  3 puanı rakibine hediye etti. 10 ve 14 ncü dakikalarda gelen gollerle 2-0 mağlup duruma düştük. 42 nci dakikada attığımız gol skoru belirledi.

Klasman grubunda şu ana kadar sadece 13 puan toplayabildik.  Klasman grubu öncesinde  aldığımız puanlar sayesinde ligde kalabildik. Bu durumu yönetimin detaylı incelemesi ve önümüzdeki sezon için gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Mustafa Kemalpaşa ligden düştü.  Aydınspor galip geldi. Önümüzdeki hafta Aydınspor Yeni Menemen karşısında galip gelirse kurtuluyor. Berabere kalırsa veya yenilirse amatör kümeye düşüyor.
Federasyonun takım azaltma politikası hiç uygun bir strateji değil. 10 gruplu bir ligde 2 takımın düşürülmesi acımasız. Yani 5 takımdan birisi düşecek.  Amatör kümeden 3 ncü lige çıkmak için 160 takım mücadele ediyor. Sadece 5 takım 3 ncü lige çıkabilecek. 

3 ncü Lig Alev Alev

Son iki haftaya girilirken, bugün ligin zirvesinde ve dibinde kritik maçlar oynanacak.

Lider Balıkesir, son sıradaki M.Kemalpaşa ile takipçisi Nazilli Belediye ise Bandırmaspor ile oynuyor. Alt sıralara yaklaşan Menemen Belediye, Ispartaspor deplasmanında terliyor. Aydınspor, evinde Torbalıspor'u ağırlıyor

3. Lig 2. Klasman Grubu'nda son iki haftaya girilirken, ligin zirvesinde ve dibini yakından ilgilendiren kritik maçlar oynanacak. 44 puanla en yakın takipçisi Nazilli Belediye'nin 2 puan önünde yer alan lider Balıkesirspor, ligde kalması mucizelere bağlı olan Bursa ekibi Mustafakemalpaşa'yı konuk edecek. Saat 15.30'daki bu zorlu mücadeleyi Hacı Mehmet Şimşek yönetecek. Lig ikincisi 42 puanlı Nazilli Belediyespor, sahasında kümede kalma mücadelesi veren Bandırmaspor ile oynuyor. 15.30'daki maçın hakemi Volkan Bayarslan.

6 HAFTADIR KAZANAMIYOR
6 haftadır 3 puana hasret Menemen Belediyespor, Ispartaspor'a konuk oluyor. Deplasmanda sadece 1 kez kazanabilen sarı-lacivertlilerin bu zorlu maçında Mehmet Kaftancı düdük çalacak. Kümede kalması kendisinin alacağı 2 galibiyetin yanı sıra rakiplerinin de puan kaybetmesine bağlı olan Aydınspor, sahasında son haftaların flaş ekibi Torbalıspor'la karşılaşıyor. Kentte bu maç öncesi seferberlik ilan edilirken, Kuşadası'nda kampta olan siyah-beyazlıların 15.30'daki mücadelesinde hakem Adnan Güngördü görev yapacak.  

Aydınspor'un işi çok zor adeta mucizelere kaldı.  Bu günkü ve önümüzdeki hafta oynanacak maçları  mutlaka kazanıp diğer rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyecekler.
   

12 Mayıs 2009 Salı

Üçüncü Lig'de kritik 2 hafta!

Ligin üstünde ve dibinde yangın var.
Üçüncü Lig'de kritik 2 hafta 2. Klasman Grubu'nda Play-Off'a çıkacak takım ile düşecek takımlar son iki maçta belirlenecek
3. Lig 2. Klasman Grubu'nda bu sezon inanılmaz bir mücadele yaşanıyor. Zirvede ve ligin dibinde ateş çemberi daralırken, son iki haftada düğüm çözülecek. Lider Balıkesirspor, bu haftayı yenilgi ile kapatmasına rağmen 3 puan farkla liderliğini sürdürürken, takipçisi Nazilli Belediye ve 41'er puanlı Bandırmaspor ve Torbalıspor, Bal-Kes'in puan kaybını bekliyor. Ligin üstü kadar dibi de karışık. M.Kemalpaşa yenilgisi ile büyük şok yaşayan Aydınspor, kalan 2 maçını da kazanmak zorunda. Tarihi kulüp, Balıkesir ve Torbalıspor ile kritik maçlara çıkacak. Müthiş bir çıkış yakalayan Torbalıspor, küme düşme potasından bir anda kendini zirve yarışında buldu. Üst üste kayıplar yaşayan Menemen Belediye de liderlikten ateş çemberinin içine girdi.
Yeni Asır - ŞERAFETTİN ÇIRACI

3. LİG'DE KALAN MAÇLAR

BALIKESİRSPOR (P: 44, AV: -3) Mustafakemalpaşa Torbalıspor(D)
NAZİLLİ BLD. (P: 42, AV: +3) Bandırmaspor M.Kemalpaşa(D)
BANDIRMASPOR (P: 41, AV: +6) Nazilli Bld. (D) Ispartaspor
TORBALISPOR (P: 41, AV: +1) Aydınspor (D) Balıkesirspor
MENEMEN BLD. (P: 41, AV: 0) Ispartaspor (D) Aydınspor
ISPARTASPOR (P: 40, AV: -4) Menemen Belediye Bandırmaspor(D)
AYDINSPOR (P: 36, AV: -3) Torbalıspor Menemen Bld. (D)
M.KEMALPAŞA (P: 36, AV: -11) Balıkesirspor (D) Nazilli Belediye

Topçu: "Mücadelemizi sürdüreceğiz.."

Ispartaspor ile berabere kalan Nazilli Belediyespor'da, kulüp başkanı Engin Topçu, Zirve mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi..

Başkan Topçu, dünkü karşılaşmada 1-0 yenik düşmelerine rağmen, beraberliği yakaladıklarını belirterek, ikinci yarıda her iki takımın da girdikleri gol pozisyonlarından faydalanamadıklarını kaydetti. Gruptaki mücadelenin daha ilginç bir hale geldiğini belirten Topçu, ''Zirve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kalan haftalarda galibiyetler alarak, şampiyonluk şansımızı sürdürmek istiyoruz. Dünkü müsabakada vefat eden Ispartaspor kaleci antrenörü Semih Görgün'ün trajik ölümüne çok üzüldük. Ispartaspor camiasına tekrar başsağlığı diliyoruz'' dedi.

10 Mayıs 2009 Pazar

Baraj 48'e Düştü!

Play off şansı için baraj 48'e düştü. Nazilli Belediyespor bu sezon Ispartaspor'a karşı olan şanssızlığını yine sürdürdü. Bu hafta galip gelmemiz halinde çok büyük bir avantaj sağlayacaktık. Yine de umudumuz devam ediyor. Son iki maçımızı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Düşecek takımlar henüz belli değil ancak Aydınspor ve Kemalpaşaspor en kötü durumda olan takımlar. Yine de kurtuluş için umutları var.

Ispartaspor'un acısı büyük!

Nazilli Belediyespor-Ispartaspor karşılaşmasını izlerken kalp krizi geçiren Ispartaspor Kulüp Müdürü Yasin Çetinkaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ispartaspor Kulüp Müdürü Yasin Çetinkaya, Nazilli Şehir Stadı'ndaki maçın ikinci yarısının başında fenalaşarak yere düştü. Çetinkaya, saha içindeki 112 Acil servis ambulans görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çetinkaya, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. sporx.com

Büyük bir fırsatı kaçırdık!

Bugün Ispartaspor ile yaptığımız maçta 1-1 berabere kaldık. Goller 39 ncu dakikada Ispartaspor'dan 43 ncü dakikada Nazilli Belediyespor'dan geldi.
Maçtaki skordan daha önemlisi üzücü bir olay olmuş. Sahadan.com sitesine salas09 nick name'i ile yazan arkadaşımızın verdiği bilgiye göre;
"Devre arasında Ispartaspor kaleci antrenörü kafasını demire vurup yere yığıldı. Kalbindende rahatsız oldugunu ogrendiğimiz müdür. Olay anında müdahele yapıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı Fakat maç bittikten sonra Ispartasporlu oyuncular haberi alınca yıkıldılar. Teknık direktorleri ve oyuncular saha kenardında göz yaşlarına boğuldular. Nazilli taraftarı ise başınız sağolsun Isparta diye bağırarak hiç değilse acılarını hafifletmeye çalıştılar. Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Ispartasporun başı sağolsun!

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Nazilli'de play-off hesapları!

Nazilli Belediyespor'un teknik direktörü Adnan Özbağcı, fikstür avantajının kendilerinden yana olduğunu, pazar günü sahalarında oynayacakları Ispartaspor maçını kazanarak, play-off'a kalma hesapları yaptıklarını söyledi.
Adnan Özbağcı, yaptığı açıklamada, takımının her geçen form grafiğinin yükseldiğini, futbolcularının kazanma hırsı ve arzusunun kendisini sevindirdiğini bildirdi. 

Özbağcı, şöyle konuştu: 
''Başarılı takım olma yolunda büyük mesafe kat ettik. Son 270 dakikaya çıkacağız. Rakiplerimize göre fikstür avantajı bizde. Ispartaspor ve Bandırmaspor ile evimizde oynayacağız. Pazar günü sahamızda oynayacağımız Ispartaspor maçını kazanarak, play-off'a kalma hesapları yapıyoruz. Nazillispor'da yetişmiş, futbolun içinden gelen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da Nazilli Belediyespor için büyük bir şanstır. Başkan Alıcık, fırsat 
  buldukça tesislere gelip, futbolcuları maçlara motive etmektedir. Bu da futbolculara moral veriyor. Ispartaspor maçından sonra Nazilli Belediyespor'da havanın değişeceğine inanıyorum. Futbolcularımın inançlı ve kararlı çalışmaları beni böyle düşündürüyor.''

''Kalan maçları kazanmamız gerekiyor''

Pazar günü Ispartaspor ile karşılaşacak Nazilli Belediyespor'un kulüp başkanı Engin Topçu, ''Ligde kalan üç maçımızı da kazanmamız gerekiyor'' dedi.
Topçu, yaptığı açıklamada, takım olarak ekstra play-off'larda yer almak istediklerini, bu hedefe de varacaklarını belirterek, şunları kaydetti: 
''Bunun için ligde kalan üç maçımızı da kazanmamız gerekiyor. İlk etapta pazar günü sahamızda Ispartaspor'u konuk edeceğiz. Taraftarlarımızın da desteği ile bu maçı kazanmak istiyoruz. Oyuncularımızda bu önemli karşılaşmadan üç puan almak için söz verdiler.''

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Belediye bütçelerinden kulüplere pay ayrılmasıyla ilgili yasa değişikliği TBMM gündeminde!

20 MİLYONLUK MÜJDE

Futbolda "belediyespor" dönemi bitecek. Belediyeler, profesyonel kulüplere maddi destek verecek

Oran büyükşehir belediyelerinin bütçesinden yüzde 1, ilçelerin bütçesinden de yüzde yarım olacak

Belediyelerin kendi bünyelerinde kurdukları futbol kulüplerine para aktarması dönemi sona eriyor. Belediyeler artık kendi takımlarına değil, profesyonel futbol şubesi olan tüm spor kulüplerine maddi yardım yapacak. 5216 sayılı Büyükşehir ve 5393 sayılı belediye kanunlarında yapılacak değişiklikle, Büyükşehir belediyelerinin gelirlerinin yüzde 1'i, il ve ilçe belediyelerinin gelirlerinin ise yüzde 0,5'i profesyonel futbol şubesi olan spor kulüplerine aktarılacak. 
Ak Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi tarafından hazırlanan kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi durumunda, dev bütçelere sahip belediyelerden futbol kulüplerine para yağacak. Türkiye'de en büyük yatırımcı kuruluşlar arasında yer alan 16 Büyükşehir ve 65 il belediyesinin 2009 bütçeleri toplam 40 milyar TL'yi buluyor. Ankara ve İstanbul gibi profesyonel takımı olan belediyeler, bütçelerinden bu takımlara pay aktararak, diğer kulüplerle "Haksız rekabet" ediyor ve bu eleştiriliyor. Şehirlerindeki takımlara dolaylı yollardan destek veren il belediyeleri ise kanunlar karşısında zor duruma düşebiliyor. 

Anayasal zorunluluk 
Maddi sıkıntı içindeki futbol kulüplerini sevindirecek kanun teklifinin sahibi, İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, bazı belediyelerin kurdukları takımlarla diğer kulüplere rakip olmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Yemişçi, belediye gelirlerinden aktarılacak yüzde 1 ve yüzde yarımlık payların Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak yönetmelikle kulüplere dağıtılmasını düşündüklerini ifade etti. "Bu uygulama hem ülke sporunu geliştirecek, hem de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacak" diyen Yemişçi, sporun ve sporcunun desteklenmesinin Anayasal zorunluluk olduğunu hatırlattı. 

Ekonomiyi geliştirir 
Kanun teklifinin gerekçesinde sportif başarıların ülke ekonomisine yaptığı katkılara dikkat çekildi. Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa'yı aldığı 2000 ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktığı 2008 yıllarında Türkiye'ye gelen turist sayısında ve turizm gelirlerinde patlama yaşandığının vurgulandığı gerekçede, "Spor kulüplerinin kendi olanakları ile başarıya ulaşmaları tesadüfidir ve kalıcı olmaz. Kalıcı başarılar tesisleşme, kurumsallaşma ve bilimsel yöntemlerle yetenekli sporcuları buluşturma becerisi ile olur. Bunun için de spor kulüplerinin sürekli ve kalıcı gelirlere sahip olması gereklidir" denildi. 
Bu durum müjde mi değil mi daha sonra anlayacağız.  Bu durum gerçekleşirse takım olarak nasıl bir strateji izlenecek takımın ismi ne olacak? Bence takımın ismi Nazillispor olmalı neden Yeni kelimesini veya başka bir kelimeyi ön isimi olarak kullanmak zorundayız . Her şeyde bir zaman aşımı var. Nazillispor'un da cezası bitsin artık. Bu konuda TFF'na görüş ve önerilerimizi takım yönetimi olarak iletmeliyiz.  Takımımızın ismi bu kanun çıkarsa Nazillispor olsun!

3 Mayıs 2009 Pazar

Her maçımız final!

Nazilli Belediyespor, Balıkesirspor yenilgisinin şokunu yaşarken, Teknik Direktör Adnan Özbağcı, ligde heyecanın son maça kadar devam edeceğini, kalan 3 haftada 9 puan alacaklarını iddia etti. Aydınspor karşısında sergiledikleri güzel futbolu Balıkesir'de sürdüremediklerini belirten Özbağcı, "Bu sezon istikrarsız bir grafik çiziyoruz. Bu tabii ki sezon başına dayanıyor. Bizim grup 'ölüm grubu' olarak nitelendiriliyor. Küme düşeçek, şampiyon olacak son maçlarda belli olacak. Bu sezon heyecar dorukta. İyi çalışan, sakin ve stressiz olan hedefe ulaşacak. Her maçımız final" dedi. Öte yandan ciddi şekilde sakatlanan Oskay ile Fatih'in sezonu kapattığı açıklandı. 
ALİ SOYDEMİR  - Yeni Asır

 

Nazilli'de mağlubiyet üzüntüsü!

Nazilli Belediyespor'da, Balıkesirspor deplasmanında liderliği kaybetmenin üzüntüsü yaşanıyor.

Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Topçu, yaptığı açıklamada, hedeflerine yürümekte kararlı olduklarını belirterek, Balıkesirspor maçının başında ve sonunda yenen iki golle liderliği bırakmış olmanın kendilerini üzdüğünü söyledi. 

Ligin bitmediğini hatırlatan Topçu, ''Biz lig bitiminde sevinen taraf olacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz 10 Mayıs'ta kendi sahamızda oynayacağımız Ispartaspor karşılaşmasından üç puan alarak iddiamızı sürdürmek'' dedi.