27 Şubat 2011 Pazar

Zaman Nazilli Belediyespor’a Destek Zamanı!

Aydın ilinin tek profesyonel futbol temsilcisi olan nazilli belediyespor, şampiyonluğu hedefleyerek başladığı lig mücadelesinde gençleşen kadrosu ile futbol camiasında adından sıkça söz ettirmeyi başararak, hedefine yaklaşmasına çok az kaldı.

Lige verilen arada kadroda yerini alamayan ve yaş sorunu yaşayan futbolculara veda eden ve genç bir yapı için transferler gerçekleştiren Siyah-Beyazlı ekipte moraller yerinde. Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan Nazilli Belediyespor gençleşen kadrosu ile her zaman her yönü ile Türkiye’de örnek bir kulüp olmaya devam ediyor. Nazilli Belediyespor’da alt yapıdan yetişerek A takıma çıkan futbolcular maçların kaderini belirlemeye başladı.
“MÜTEVAZİ BÜTÇEMİZ VE MÜTEVAZİ BİR KADROMUZ VAR”
Ortalaması 20,5 yaş olan genç, dinamik bir kadro oluşturduklarını ifade eden Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Topçu; “Nazilli Belediyesporun her zaman bir hedefi vardır. Bu liglerde farklı bir kulüp, lige her zaman şampiyonluk hedefi, parolası ile çıkıyor. Bizim bütçemiz belli biz mütevazi bir takımız. Bizim en büyük en büyük destekçimiz Nazilli Belediyesi, ondan belirli gelirlerimiz var. Ayrıca Onursal Başkanımız Haluk Alıcık en büyük destekçimiz, kendisine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Mütevazi bütçeyle elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. En çok eleştirilen 9 adam gidiyor, 9 adam geliyor. Şimdi herkes şunu anlamıyor bizim gönderdiğimiz adamlar bizim takımda direk oynamayan adamlar ve yaş problemi olan futbolcular. Mesela Göksel, Mustafa Karagülle, Muzaffer, Umut Salgınoğlu genç yetenekli arkadaş ama sürekli sakat kaç maç oynadı. Yani bizdeki adamların çoğu verim alamadığımız adamlar biz ne yaptık şimdi 26 kişilik bir kadro oluşturduk. Bunu 30-35’e çıkarmamızın mantığı yok. Çünkü oynamadığı zaman futbolcuyu farklı farklı değerlendirme şansı yoksa bizim gibi liglerde problem oluyor. Yaşı gelmiş futbolda belli bir seviye olan bir insanın beklemesi bana göre bir problem biz takımı ne yaptık, gençleştirdik. Bu arada yani bizim eksik gördüğümüz yerleri izlediğimiz adımları aldık. Bu arada illaki uyum problemi olur ama bunların kalitesi zaman geçtikçe görülür. Biz burada 2 tane malubiyet aldık ama ikisinde de takım kabul etmeliyiz ki takım çok kötü futbol oynamadı. En azından ben kabul etmiyorum yani Bingöl maşında 1-0 takım mağlup gol atıyorsun ofsayt değil ofsayt diye hakemler iptal ediyor. Adamlar 4 sefer kaleye geliyor kafa vuruyor gitmeyecek yere gidiyor top doksana takılıyor. Yani bunda ne kaleci ne defans bir şey yapabilir böyle bir sıkıntı yaşadık. Hakemler yüzünden de birçok puanımızı kaybettik. Mesela Tekirova maçında penaltıyı atsak maç kopacak ama olmadı bu şansızlıkların hepsi bir araya geldi” dedi.
“YAŞ ORTALAMAMIZ 20,5”
Konuşmasını sürdüren Topçu; “Yeni transferlerimizden 4-5 tanesini transfer olarak görüyoruz. Diğerleri bizim için genç yetenek onları önümüzdeki yıla hazırlıyoruz. Tabiî ki kendilerini gösterir ve hırslı olurlarsa her an hocamızın isteği doğrultusunda kadroya girebilir. Biz Menemen’i son üç seneden beri yenemiyoruz ama gittik aslanlar gibi oynayarak yendik. Kırşehir’de de 10 kişiyle beraberliği yakaladık hatta galibiyeti getiren golü attık ama yine nizami golümüzü vermediler. Çok kötü bir takım değiliz, iyi bir takımız, mütevazi bütçeyle iyi bir takım kurduk. Çok iyi bir tesisimizi, çok iyi sahamız, çok istekli Nazilli halkı ve gönülden inanan yönetimimiz var. Bana göre takım çok iyi bir takım. İnşallah Play-offlarda çıkarız, çıkamasa da seneye taş gibi takım olur. Yaş ortalaması 20,5 bu takıma çok büyük takviyeler lazım değil. Biz düşmeme için transfer değil hedefe ulaşacak ve hedefte sağlam bir yapıyla kalacak bir kadro için ısrar ediyoruz. Oluşturduğumuz bu genç ve dinamik kadro ile önümüzdeki yıllarda adımızdan sıkça söz ettireceğiz. Şuan ligin belki de en geç takımıyız” dedi.
“TARAFTARDAN 90 DAKİKA DESTEK VE SABIR BEKLİYORUZ”
Sahamızda son iki maçta rakip taraftarı alkışlayan ve yönetime serzenişte bulunan taraftarlardan sabır ve destek bekliyoruz diyen Topçu; “Taraftarlıkta öyle bir centilmenlik yok, yani seyircide olur. Taraftarlıkta yok yani kardeşim, bu takım ne yaptı yani sen iyi yada kötü güde takımının yanında olmayacak mısın. 3 büyük takımı tutuyorsun yenilince küsüyor veya istifa mı diyorsun ama Nazilli Belediyespor’da bunu göremiyoruz. 90 dakika destek görmek istiyoruz sadece 1 maç değil bütün maçlar. Kadromuz genç, hepside taraftardan korkar oldu. Taraftar rakip takımı ve hakemi etkilemeli deniyor ama bizde tam tersi. Futbolcu hata yapınca acaba yuhalayacaklar mı diye düşünüyor. 90 dakika siz o çocuklara bir şey verin ki o çocuklar da size bir şeyler versin. Müsabaka 3 sonuçludur her sonuç alınabilir. O gün 2-3 futbolcun kötü oynar veya bireysel hata yapılır kaybedersin ama biz bu durumlarda bile destekçi olmalıyız. Bazen haberlerde görüyoruz mahalle baskısından şu oldu bu oldu diye bizde de taraftar baskısı var. Bunu çözmemiz ve birlikte tek yürek olmalıyız. Bu anlamda herkes takıma verdiği desteği sorgulamalı ve yeterli destek vermiyorsa hiç olmazsa bundan sonra vermeli. Her şey Nazilli Belediyespor için olduğunu unutmamalıyız” dedi.
“EN BÜYÜK HAYALİM ŞAMPİYONLUK KUPASINI NAZİLLİ’YE GETİRMEK”
Nazilli Belediyespor’un 1998-1999 yılında 2.Lige çıkan Yeni Nazilli Spor’a yönetici olduğunu hatırlatan Başkan Engin Topçu; “Ben ilk olarak 1998-1999 yılında 2.lige çıktıktan sonra yönetici oldum. O zamandan beridir kulüp başkanı olarak bu takıma şampiyonluk kupası getirme hayalindeyim. Yeni oluşturduğumuz kadro ile bu hedefe bu yıl olmasa bile en kötü ihtimalle önümüzdeki yıl bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Futbolcu, Taraftar, Teknik Heyet ve Yönetim inansın her şeyin olacağına inanıyorum. Çünkü her şey öncelikle inanmaktan geçiyor. Haydi Nazilli şimdi destek zamanı” dedi.

Kaynak : Nazilli Adalet Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder