27 Şubat 2016 Cumartesi

Nazilli Belediyespor Neden Bu Duruma Düştü?

Takımımız yılda 3-4 kez Teknik Direktör değiştiriyorsa işler iyi gitmiyor ve kötü gidişe çare bulunamıyor demektir. 

Önceki yıllarda takımı sırtlayan futbolcuların yaklaşık 2 sezon önce takımdan ayrılması ile kötü gidiş başladı. Giden futbolcuların yerleri doldurulamadı. 3 ncü ligde ancak 3 gol atabilmiş oyuncular golcü diye takıma alındı. Ancak başarılı olunamadı. Bir üst lige gelen futbolcu daha sert geçen maçlarda bekleneni veremedi. Defansın ve Orta sahanın da bel kemiği durumundaki oyuncular takımdan gidince vasat bir takım haline dönüştük. Gençlerin bir çoğu kahvehanelerde otururken takımı desteklemeye ancak 300-400 kişilik fanatikler maça geldi. Takım eski havasını bulamadı. Her ne kadar Ziraat Türkiye Kupası maçlarında çok kötü oynamasak da  başarılı olamadık. Bizden üst liglerdeki takımlara karşı ezilmeden oynadık. Ancak son noktalarda takımında golcü elemanların başarısız olması nedeniyle gol atamadık.Takımımıza karşı da yapılan haksızlıklara karşı sesimizi duyuramadık.

Trabzon'da oynanan maçta vasat bir oyun sergileyen Trabzonspor'a karşı büyük bir haksızlığa uğradık. Hakemin verdiği penaltı (karar bayağı ağırdı bunu kabul ediyorum) Trabzonspor'lu futbolcuların yalvar yakar itirazları sonrası ceza sahası içinde endirekt serbest vuruşa çevrildi. Benim hatırladığım Dünya kupası maçında Kuveyt ile oynayan başka bir ülkeye karşı takımı oyundan çekerim resti ile hakem kararından döndü. Burada dördüncü hakemin hakemi kararından caydırdığını düşünmüyorum.  Aslında Trabzonspor zaten kupa da bir üst tura çıkmayı garantilemişti neden böyle davrandılar. Bence 2 nci ligden bir takımdan gol yemek gururlarını kıracaktı ayrıca Ziraat Türkiye Kupası maçlarında galibiyete 50.000 dolar beraberliğe de 20.000 dolar veriliyordu. Trabzonspor bu paradan olmak istemedi. Kendisini Anadolu takımı olarak gösterip sonra da Anadolu'nun bağrından gelen Nazilli Belediyespor'un bu parayı almasını istemedi. Trabzonspor kendisine karşı yapılan hakem hatasında medyayı da arkasına alarak büyük takıma uygun bir şekilde mağduriyetinin giderilmesi için elinden geleni yaptı. Bir FİFA kokartlı hakemimiz belki de bir daha maç yönetemeyecek.

Bence ne yapmalıyız geçmişi 1967'de Nazillispor'a  hatta 1937'de Sümerspor'a kadar dayanan 1984'te yeniden kurularak futbolda bende varım diyen 152.000 nüfuslu Nazilli'nin futbol ve diğer branşlarda da faaliyet gösteren takımımızın kendine has bir internet sitesi olması lazım. Sesini buradan duyurması lazım. Ben burada hiçbir menfaat gözetmeden 2006 yılının Aralık ayından bu yana Nazilli Belediyespor'un sesini amatör olarak duyurmaya çalışıyorum. 1545 haber ve sayısız fotoğraf girmişim bu zaman alıyor . Takımın menfaatlerini koruması ve sesini ve varlığını duyurması için internette Belediyenin güncellenmesi aylar alan sitesi yeterli değil. 
Biraz sayın Belediye Başkanımız ve  kulüp başkanımızın bu konuyla ilgilenmesini rica ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder