10 Kasım 2007 Cumartesi

TFF'den Ispartaspor'a şok!

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'un 24 futbolcusunun lisansı Futbol Federasyonu tarafından askıya alındı.
Ispartaspor Kulübü Başkanı Selçuk Tık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski futbolcularına olan borçlarının ödenmesi için Federasyon tarafından verilen sürenin dün sona erdiğini, 150 bin YTL tutarındaki borcun ödenmemesi nedeniyle de bu sezon transfer edilen 24 futbolcunun lisanslarının askıya alındığını bildirdi. Selçuk Tık, Ispartaspor'un altyapısından yetiyen ve profesyonel yapılan 9 futbolcunun lisans sorunu bulunmadığını, yarin Isparta'da oynanması gereken Nazilli Belediyespor maçına ya bu 9 futbolcuyla çıkacaklarını veya maça çıkmayarak hükmen yenik sayılacaklarını bildirdi.
Selçuk Tık, eski futbolculara toplam 240 bin YTL borç varken, yaptıkları ödemelerle borcun 98 bin YTL'ye kadar düşürüldüğünü, ancak başka futbolcuların da Futbol Federasyonu'na başvurması ve alacağının tahsil edilmesini istemesi üzerine borç miktarının yeniden 150 bin YTL'ye yükseldiğini kaydetti. Bu borcu ödeyecek durumda olmadıklarını anlatan Selçuk Tık, şunları söyledi:;
''TFF 1. Lig'de mücadele eden Kocaelispor ile Ünyespor da bizimle aynı durumda. Ancak o kulüpler siyasileri devreye sokarak, sorunlarını hallediyorlar. Bizim böyle bir imkanımız yok. ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya durumu bildirdik. Mumcu'nun devreye girmesi halinde bizim de sorunumuz çözülebilir. Aksi halde maça yedeklerimiz de olmadan 2 eksikle çıkmak zorunda kalabiliriz. Teknik direktörümüz Cengiz Ocak, maça bu kadroyla çıkmak yerine takımı sahaya sürmemeyi tercih edebilir. Yarin oynayacağımız maç İddaa'ya girmişti. Bu maça çıkamazsak, İddaa gelirinden de mahrum kalacağız.''
Futbol Federasyonu'nun kendilerine borcun ödenmesi için tanıdığı bir haftalık sürenin dün akşam dolduğunu hatırlatan Tık, ''Önceki yöneticiler sponsorluk gelirleri başta olmak üzere, kulübün tüm gelirlerini ne yaptıklarını, nereye harcadıklarını açıklamak zorunda. Bu borç, bizim yönetimimizin borcu değil. Ancak çok sıkıştık. Parayı ödeyecek gücümüz yok. Takıma ne belediye, ne valilik, ne de başka kurumlar sahip çıkıyor'' diye konuştu.
Ispartaspor Teknik Direktörü Cengiz Ocak da, lisans sorunu bulunmayan 9 futbolcuyla maça çıkmanın imkanının bulunmadığına değinerek, istifayı düşündüğünü, ancak kesin kararı bu akşama kadar yapılacak görüşmelerin neticesine göre vereceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder