10 Mayıs 2010 Pazartesi

İzmirspor 0-0 Nazilli Belediyespor

Cumhuriyetle yaşıt İzmirspor son maçta Nazilli ile yenişemeyince tarihinde ilk kez amatör kümeye düştü.

İki takımın da sürekli gol aradığı maçta ev sahibi ekip 55'te Okan ile penaltı atışından yararlanamadı.

ÜÇÜNCÜ Lig 2. Klasman Grubu son maçında Nazilli Belediye İzmirspor ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla İzmir'in lacivert-beyazlı ekibi amatör kümeye düştü. 14'te Nazilli ceza alanına soldan giren Rıdvan'ın sert şutunda kaleci Serdar topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 25'te Volkan'ın şutunda top Nazilli savunmasından sekti. Önüne düşen topa çok kötü vuran Emre Tuyuran topu üstten auta gönderdi. 38'de Nazillispor serbest vuruşunda ceza alanı içerisinde topla buluşan Okan topa sert vurdu. Son anda elleri kaleci Onur mutlak bir golü önleyerek topu kornere attı. İlk yarı 0-0 sona erdi. 52'de Volkan Al'ın pasında Rıdvan topla ilerleyerek Emre Tuyuran'ı gördü. Bu futbolcunun sert şutu az farkla auta çıktı. 55'te Nazillispor atağında Okan yerde kaldı. Hakemin verdiği penaltıyı kullanan Okan, kaleci Onur'u geçemedi. İlerleyen dakikalarda tarafların çabası sonucu değiştirmedi ve karşılaşma golsüz sona erdi.
ALİ SOYDEMİR

Altı sezonda amatöre düştü
İzmirspor'u 3. Lig'den alıp Süper Lig kapısına getiren efsanevi Başkan Cemal Dönmez'in 2003'te ayrılmasının ardından lacivert beyazlı takımın büyük düşüşü dün doruk noktaya ulaştı. 2003-2004'te Bank Asya 1. Lig'e veda ederek 2. Lig B kategorisine inen Şimşekler, daha sonra 2007-2008'de 3. Lig'e düştü. Geçen sezon 3. Lig'de Yükselme Grubu'na kalan lacivert beyazlı ekip, dün de Nazilli'de aldığı sonuçla 87 yıllık kulüp tarihinde ilk kez amatör kümeye düşme acısı yaşadı.

Gol farkıyla düştü
İzmirspor Nazilli önünde, Tekirova da Muğlaspor'u deplasmanında berabere kalmasıyla amatör kümeye düşen takımı gol averajı belirledi. İzmirspor ile Tekiorva'nın kendi aralarında oynadığı 4 maçında berabere bitmesinden dolayı genel averaja bakıldı. Tekirova'nın İzmirspor'dan 4 gol daha fazla gol atmasından dolayı Akdeniz temsilcisi ligde kalırken, Şimşek mendil salladı.

Bugün kongre var
Son iki sezondur kayyum heyeti tarafından yönetilen, ancak 4 Ocak'ta Mustafa Apak başkanlığındaki kayyum heyetinin görevden alınmasından sonra yönetimsiz kalan İzmirspor'un genel kurulu bugün yapılacak. Bugün saat 19.00'da İzmirspor kulüp binası altındaki Mavi Beyaz Düğün Salonu'nda yapılacak genel kurulda Lami Hamarat ile Avukat Kamil Ersan yarışacak.

Tribünde olay

İzmir'den gelen yaklaşık 100 kişilik grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı polisler İzmirsporlu taraftarlara karşı jop kullanırken, lacivert beyazlıların sukunetli davranmasından dolayı gerginlik büyümedi.

Muğla'yla mekik dokundu
İzmirspor yedek kulübesi ile Muğla arasında telefon trafiği yaşandı. Profesyonel Şube Sorumlusu Yüksel Ölğeli ile Muğlaspor-Tekirova maçına giden işadamı Muzaffer Azrak arasında 90 dakika boyunca telefon trafiği yaşandı. İzmirsporlu futbolcular, zaman kazanmak için sürekli yerde yatarken, hakem maça 6 dakika uzatma işaret etti. Azrak'tan Muğla maçının 1-1 bittiğini öğrenen İzmirsporlu futbolcular, son altı dakikada rakip kalede gol aradı ancak başarılı olamadı.

Aras kampı terketti
Ahmet Aras maç öncesi ilk onbirde yer almadığını görünce Aydın'da kaldıkları otelden ayrılarak İzmir'e geri döndü.
Maç sonunda konuşan Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Murat Gürkan Zora "Şike iddialarında bulunanlar utansın. Çıktık, oynadık, berabere kaldık" dedi.
Maçı yaklaşık 5 bin Nazilli Belediyespor taraftarı izlerken İzmirsporlu yaklaşık 100 taraftar tribünde yerini aldı.

HALİL KİRAZ

Sevinç ve hüzün...

İzmirliler olarak Bucaspor'un şampiyonluğuna ve Süper Lig'e yükselmesine sevinemeden asırlık çınar İzmirspor'un profesyonel liglere veda etmesinin üzüntüsünü yaşadık. Bu sonuç, aylar hatta yıllar öncesinden "ben geliyorum" diyen felaketin sadece ete kemiğe bürünmesiydi aslında. Sezon başında belliydi böyle olacağı... Kayyum heyeti tarafından yönetilen, camiası tarafından sahip çıkılmayan bir futbolcu ordusu ile yola çıktı İzmirspor... Çok sayıda teknik direktör değiştirdi, istikrarlı bir takım oluşturamadı. İzmirsporlu teknik heyet ve futbolcular pek çok sorunlarla boğuştular sezon boyunca. Ancak klasman grubundan itibaren taşlar yerine oturdu, camia kıpırdandı ve takıma sahip çıkmaya başladı. Fakat iş işten geçmişti. Futbolcular birlik ve beraberliği bir türlü sağlayamadılar ve bunu da sahaya yansıtamadılar.
Dünkü maçta bile bunu açıkça gördük. Son maçta İzmirspor'un daha yürekli, daha istekli ve daha riskli bir futbol oynaması gerekiyordu. Ancak maçı izleyen biri Nazillispor'un daha istekli olduğunu rahatlıkla söylebilirdi. Muğla-Tekirova maçı bu maçtan 6 dakika önce sona erdi. Bu arada Nazillispor bir de penaltı kaçırdı. Tüm bu faktörler, İzmirspor'un tüm riskleri göze alıp saldırması yüklenmesi gerektirirken akıl almaz goller kaçtı, Emre Tuyuran oyundan alındı... Ve daha pek çok hata yapıldı.
İzmirsporlular, ağıt yakmanın zamanı değil. Bu günün acısından ders çıkarmak lazım. Tüm izmirsporluların bir araya gelip toparlaması için daha ne gerekiyor? Başarı olduğu zaman herkes de sizin yanınızda olur. Bakın Bucaspor örneğine... Çok değil 3 yıl önce 100 taraftarı olan bir kulüp şimdi onbinlerin sevgilisi oldu, Süper Lig'e çıktı.
Son sözüm de Nazillispor için. Futbolun bu kadar çok sevildiği bu güzel ilçemiz artık sıra takımı olmaktan çıkmalı hedefe oynamalı. Onlara da Akhisar örneğini verebilirim.

Kaynak : Yeni ASIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder