20 Temmuz 2010 Salı

Ege Kulüplerini Uzak Deplasmanlar Bekliyor!

Ege kulüpleri Şanlıurfa, Van, Batman, Erzurum, Maraş ile aynı grupta yer aldı.

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig 2010-2011 sezonu grupları, dün yapılan kura çekimi ile belirlenirken, yeni gruplar kulüpler tarafından tepkiyle karşılandı. Torbadan isyan çıktı. TFF 2. Lig 18'er takımdan oluşan kırmızı ve beyaz gruplar şeklinde ikiye ayrılırken, şehirler arasındaki mesafelerin uzaklığı tartışma konusu oldu. Ege ekibi Fethiye ve Balıkesirspor'un, Belediye Van, Trabzon Karadenizspor, Şanlıurfa ve Adana Demirspor gibi ekipler ile aynı grupta yer alması şaşkınlıkla karşılanırken, Turgutlu, Göztepe ve Bandırma ise Mardin, Malatya ve İskenderun gibi uzak deplasmanlara gidecek.
TFF. 3. Lig'de yer alan kulüpler de aynı sıkıntıyı yaşıyor. 1. Grup'ta bulunan Menemen ve Nazilli Belediye gibi Egeliler, Batman, Malatya, Bingöl, Hatay ve Kayapınar ile aynı grupta yer almak nedeni ile isyan ederken, 2. gruba düşen Altınordu ise Batman Petrol, Erzurum, Kahramanmaraş, Yeni İskenderun, Gümüşhane yolunu tutacak
3. Grup'ta bulunan Denizli Belediyespor ve Torbalıspor da Kastamonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye, Kars ve Siirt gibi deplasmanlarda terleyecek. 2. Lig'de çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig'e yükselecek. Her iki grupta 2'nci, 3'üncü, 4'üncü, ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF'nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak. 18'er takımlı 3 gruptan oluşan TFF 3. Lig'de gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar doğrudan TFF 2. Lig'e yükselecek. Her grubu 2, 3, 4 ve 5. bitiren takımlar play-off oynama hakkını kazanacak, toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselmiş olacak.

Kaynak - Yeni Asır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder