10 Mart 2015 Salı

Nazilli cephesinden Altay taraftarına tepki!

Nazilli Belediyespor’da hafta sonu yaşanan taraftar gerginliğine yönetimden tepki geldi. İlçe stadı önünde yaşanan olayların alkollü oldukları iddia edilen Altay taraftarı tarafından başlatıldığını iddia eden Nazilli yöneticileri, ‘sporda şiddetin son bulmasını istediklerini’ söyledi. Hafta sonu oynanan karşılaşma öncesi ellerinde alkol şişeleri bulunan bir grup Altay taraftarı, bilet alan Nazilli Belediyespor taraftarlarına saldırmış, gerginlik taşlı-sopalı kavgaya dönmüştü. Yaşanan maç öncesi ve sonrası olaylarda ise 1’i polis 3 taraftar da çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Altay yöneticilerine nezaketle davrandıklarını ancak yaşanan olayların önlenmesini istediklerinde ters cevapla sinirlerin gerildiğini söyleyen Nazilli Belediye ve Belediyespor Onursal Başkanı Haluk Alıcık; “Biz kimseyi şeref tribününden kovmadık. Olaylara gelirsek Altay taraftarı bira şişeleriyle taraftarlarımıza saldırdı. Taraftarlarımızdan birinin yüzü bira şişesi ile kesildi. Arkadaşımızın tedavisini ben karşılayacağım. Adnan Menderes Üniversitesi Plastik Cerrahi bölümünden randevu aldık. Nazilli taraftarı sakin ve hoşgörülüdür. Futbola nostalji olarak bakıyorlar. Bugüne kadar hiçbir zaman holiganlık ve taşkınlık yapmadılar. Altay taraftarının şehir merkezinde bira şişeleri ile taraftarlarımıza saldırmalarını şiddetle kınıyorum. Yüzünden yaralanan gencimizin geleceğini etkileyecek bir durumla karşı karşıyayız. Biz futbolu dostluk, kardeşlik havasında, şölen havasında yaşamak istiyoruz. Nazilli taraftarı her zaman bunun bilincinde zaten. Biz bu olaylarla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın önemini bir kez daha gördük. Altay taraftarını sakin olmaya, futbola spor olarak bakmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL TRİBÜNÜ DE GERİLDİ

Yaşanan üzücü olayları tasvip etmediklerini söyleyen Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Nurettin Özkat; “İlk defa yönetim, taraftar olarak böyle olaylar yaşadık. Yaşananlar bizleri derinden üzdü. Stada tam giriş yapacakken, bilet alan taraftarımızın yüzüne bira şişesi ile vurulmasını kendi gözlerimle gördüm. Son derece vahim bir olay yaşandı. Protokole girdikten sonra da Altaylı yöneticilere taraftarlarınız bira şişeleri ile taraftarlarımıza saldırdılar olaylarla ilgilenir misiniz dedim. Bana bir yönetici ters cevaplar vererek ‘o bizim değil polisin işi’ dedi. Bende o esnada ses tonumu biraz yükselttim. Sonra Altay Kulübü Başkanı geldi ve benim yöneticime bağıramazsın diye bana serzenişte bulundu. Lütfen ortalığı germeyin, yerinize oturun desem de Altay başkanı el-kol hareketleri yapmaya devam edince yönetici arkadaşlarımızda gerildi” dedi.

FUTBOLDA ŞİDDET İSTEMİYORUZ

Altay taraftarının sanki savaşa gelir gibi maça geldiklerini belirten Özkat; “Demir çubuklar, sopalar , şişeler ile gelen taraftar olamaz. Yaşananları şiddetle kınıyoruz. Gencecik bir arkadaşımız yüzünden yaralandı. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nden randevu aldık. Plastik Cerrahisi tarafından operasyon geçirecek. Daha vahim olaylar olabilirdi. Bunları yapan alkollü taraftarlar. Bizim taraftarımız hiçbir deplasmanda böyle olaylar gerçekleştirmedi. Biz futbol oynamak için çabalıyoruz. Altay yönetiminin biz emniyet miyiz bunlar bizim işimiz değil demesi ayrı bir skandal. Kendi takımının taraftarına sahip çıkmak kötü bir şey mi? Emniyet mensubu arkadaşlarımız ilçe girişinde taraftar otobüslerini durdursa da özel otomobil ve farklı plakalı otobüslerle gelen taraftarlar bu soruna yol açtı. Bu yaşananları kınıyoruz ve bazı taraftarların olayları maksatlı yaptığına inanıyoruz. Sporun kardeşlik olduğunu unutmamız lazım. Futbolda şiddet istemiyoruz” şeklinde konuştu. 

‘SAHAYA İSTEDİĞİMİZİ YANSITAMADIK’

Saha dışında yaşanan olayların gerginliğiyle sahada iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını söyleyen Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Ahmet Kazım Ertem de; “Özellikle oynamak istediğimiz pas oyununu sahaya yansıtamadık. Organize olmakta sıkıntılar çektik. Evimizde iki puan kaybetmek bizleri üzdü. Grupta enteresan sonuçlar alınıyor. En favori takımlar bile maç kaybediyor. Sezon sonuna kadar en az kayıpla Play-off maçlarına çıkmak istiyoruz. Son iki maçtır gol pozisyonuna girmekte zorlandık. Kaleye yakın oynayamıyoruz. Genele baktığımızda bu ligin en fazla gol atan takımlarından birisiyiz. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmek lazım. Değerlendiremediğimiz zamanda sıkıntı yaşıyoruz. Gol sorununu da antrenmanlarda üstüne daha fazla eğilerek çözeceğiz. Olaylar Altay taraftarına yakışmadı. Gönül isterdi ki maç centilmenlik içinde geçsin. İnsan sağlığına zarar verecek davranışlar içerisinde bulunan herkesi kınıyorum. Böyle olaylara gerek yok” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: ÜMİT ÖZMEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder