17 Şubat 2012 Cuma

Nazilli Belediyespor'a Avrupa Modeli!

Bir yandan 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğa koşan Siyah İnciler diğer yandan da 2. Lig'de başarı getirecek kadroyu oluşturuyor.

Yönetim, sezon sonu sözleşmesi biten tüm oyuncularla anlaşırken, Bank Asya 1. Lig'de forma giyen 4 futbolcuyla da anlaşma yapıldı.

3. Lig 2. Grup'ta en yakın takipçisine 11 puan fark yapan, şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde eden Nazilli Belediyespor, Ege'nin gurur kaynağı olurken, kurumsal anlamda da Türkiye'de pek uygulanmayan, ancak Avrupa kulüplerinin kullandığı bir modelle gelecek sezonlara da yatırım yapıyor. Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın, "Bank Asya 1. Lig'e kadar durmak yok. Nazilli futbolda en az Bank Asya 1. Lig kalitesini hak ediyor" demesi, kulübün kurmaylarını da harekete geçirdi. Bu nedenle bir yandan şampiyonluğa emin adımlarla yürürken, diğer yandan 2. Lig'de yer alacağı yeni sezonu düşünen siyah-beyazlılar, gerekli kadroyu da kuruyor. Siyah-beyazlı kulüpte Belediye Başkanı Haluk Alacık'ın verdiği destek ve yetkiyle, Teknik Direktör Mustafa Ceviz'le koordineli olarak, gizli bir kahraman olarak çalışan Mali İşler Sorumlusu Özgen Türker, yeni sezon için Bank Asya 1. Lig'den 4 oyuncu ile şimdiden anlaştıklarını açıkladı. Bu arada Nazilli Belediyespor, sezon sonu sözleşmesi bitecek 7 oyuncunun tamamıyla anlaşarak, sözleşmelerini uzattı. Gelecek sezonun kadrosunu şimdiden oluşturma yolunda atılan bu adım Nazilli Belediyespor'a Avrupa modelini yerleştirmiş oldu.

ALİ SOYDEMİR

Yeni stat yapılacak!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyespor'a başarı basamaklarını birer birer tırmandırırken, tesis altyapısını da düşündüklerini söyledi. Siyah İnciler şu anda maçlarını Nazilli Şehir Stadı'nda oynuyor, çalışmalarını ise eski başkanlardan Esat Ergüler'in adını taşıyan ve bir çok kulübü kıskandıracak kendi tesislerinde yapıyor. Alıcık, Nazilli'ye yeni bir stat kazandırma konusunda da çalışma içinde olduklarını, bu konuda arazi belirleyip, proje oluşturma çabası içine girdiklerini söyledi. Ceviz: Kader haftaları Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Ceviz, takımının önümüzdeki 3 haftada toplayacağı puanlarla şampiyonluk yarışında kaderini çizeceğini söyledi. Bu hafta Keçiören ile deplasmanda karşılaşacaklarını, daha sonraki iki maçı içeride Orhangazi, deplasmanda Batman Petrol ile oynayacaklarını hatırlatan Ceviz, "Bu üç maçtan ikisini zirveyi zorlayan rakiplerle oynayacağız. Kazandığımız takdirde, rakiplerimizi yolu yarılarız. Yani kader haftalarına giriyoruz" dedi.

HALUK GÜNEY

Her şey var!İstediğin kadar para harca, istediğin kadar yıldız oyuncularla doldur kadronu... İlgi, sevgi ve heyecan yoksa hedefe ulaşmak mümkün değildir futbolda...Yönetim ilgi gösterecek, takımda sevgi olacak, taraftar ve camia heyecan duyacak...

Bunlar olmazsa olmaz...Nazilli, "Olmazsa olmazları" bir araya getirerek yakalamış başarıyı... Öncelikle işin başında takımla çok yakından ilgilenen ve bu ilgiyi kesintisiz sağlayacak bir yönetim kadrosu oluşturmuş Belediye Başkanı Haluk Alıcık var. Yoğun işlerinin arasında, takıma zaman ayırıyor... Takımla ilgilenemediği zaman da biliyor ki, yönetimdeki arkadaşları siyah-beyazlı ekiple ilgili her konuyu kontrol altına almış...Takım gerçekten de kolej takımı gibi... Düşünsenize yaş ortalaması 22... Gepegenç, pırıl pırıl bir takım. Birbirlerine olan bağlılıkları, arkadaşlıkları, teknik direktörleri Mustafa Ceviz'e duydukları saygı, antrenmanlarını izlediğinizde hemen gözünüze çarpıyor... Yani sevgi takımı olmuşlar...Nazilli Belediyespor'un şampiyonluk heyecanı, Nazilli'de yaşayanları da sarmış... Stat her maçta hınca hınç doluyor. Tribünlerden gelen destek, takıma itici güç olmuş... Sadece tribünler değil, esnafın, sokaktaki adamın Nazilli Belediyespor'un başarısından duyduğu haz açıkça gözleniyor... Herkes siyah-beyazlı takımın başarısı için el ele vermiş...İşte olmazsa olmazların birlikteliği bu. Başkan Alıcık ve ekibinin yoğun ilgisi, futbolcuların el ele vererek, kader birliği yaparak, inanarak oluşturdukları sevgi takımı ve taraftarları iliklerine kadar heyecanlandıran şampiyonluk iddiası... Bunlar bir arada olduğu için Nazilli rakiplerinin önünde ve inanıyorum ki bu sezon uzak ara bayrağı 2. Lig'e dikecek.Bu güzel örneği tüm Ege, hatta tüm Türkiye incelemeli... Nazilli ünlü inciri, kestanesi ve pidesi kadar futboldaki başarılı modeliyle de gündeme gelebilir çok yakında... Hem de bunun lezzeti çok daha farklı olacak... Başarı için gereken malzemeler ve şampiyonluğun hazırlanışı, Nazilli usulüyle dilden dile dolaşacak... Şimdiden kutluyorum...

NEVZAT GÜZELIRMAK Havayı yakalamışlar Futbolda başarı Nazilli'nin mayasında var. Bu coğrafyadan, bu topraklardan yetişmiş birçok yıldız oyuncunun ismini bir çırpıda saymamız mümkün... Nazilli'den yetişip, İzmirspor ve Beşiktaş formasıyla adını tüm Türkiye'ye duyuran Doğan Akı, Fenerbahçe'nin ve Türk Futbolu'nun Şeytanı Rıdvan Dilmen ve son olarak şu anda Trabzonspor'da forma giyen Serkan Balcı...Yani Nazilli futbolu seven, futbolu bilen, futbola potansiyeli olan bir yer. Bu potansiyeli kullanmak, Nazilli'de yaşayanları heyecanlandırmakla mümkün. Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu noktada Nazilli için büyük bir şans. Takımın şu anda başarı basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor olması, Nazilli'nin daha büyük hedeflere yürüyeceği yolundaki iddiaları, Haluk Alıcık ve ekibinin futbolumuza daha çok yıldız oyuncu hediye edeceklerinin göstergesi gibi...Nazilli Belediyespor, bu sezon 3. Lig 2. Grup'ta birçok rakibini geride bırakarak liderliği aldı ve bırakmamakta da kararlı. Dün izlediğim antrenmanda gördüğüm kadarıyla teknik kadro ve futbolcular da şampiyonluğa inanmış, takımda iyi bir arkadaşlık, inanmışlık gözleniyor. Teknik Direktör Mustafa Ceviz'i de yarattığı bu havadan dolayı kutluyorum. Bu hafta çıkacakları Ankara deplasmanında, Başkent'in en lüks otellerinden birinde kalacaklarını, seyahatlerinin tamamını uçakla gerçekleştirdiklerini de öğrendim. Bu demektir ki yönetim takıma şampiyonluk havasını vermiş, futbolcular prestijli bir kulübün, iddialı oyuncuları olduklarının bilincindeler. Bu yönden yönetimi de kutluyorum.Bu saydığım ayrıntılar, bir takımın şampiyonluğa ulaşmasını sağlama adına çok önemli. Nazilli bunları aşmış... Yani un, şeker, yağ tamam... Helva da haliyle en güzel kıvamda karılıyor.

Kaynak : Yeni Asır - ALİ SOYDEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder