23 Aralık 2008 Salı

Kim nasıl çıkacak?

3'ncü Lig'de dört Ege takımı play-off için şimdi kağıt kalem elde hesap yapıyor.
Lider İzmirspor ile takipçileri Göztepe ve Menemenspor son haftaya avantajlı giriyorBu müthiş yarışta Nazilli'nin de şansı var Öyle ya futbol bu; Her an her şey olabilir.
İzmirspor evinde Balıkesirspor'u 3-0, Göztepe Aydınspor'u, Nazilli Bandırmaspor'u deplasmanda aynı skorla 2-1 yendi. Haftaya lider giren Menemen ise lig sonuncusu M.Kemalpaşa'a 4-1 gibi farklı skorla yendi ve TFF 3.Lig 2.Grup'ta ortalık tamamen karıştı. Şimdi herkes bu grupta kimin, nasıl çıkacağını hesaplamaya başladı. Olasılıklar öylesine fazla ki, şimdiden oturup da "Şu takım kesin çıkar" denilecek bir durum yok.
NASIL BAŞARIRLAR?
Ama bir gerçek varki İzmirspor, Menemen ve Göztepe bu yarışta Nazillispor'dan biraz daha avantajlı. Ama geçmişte olduğu gibi futbolda heran her şey olabiliyor. 3.Lig 2.Grup'ta Play-Off'a gidecek iki takım bu hafta oynanacak Nazilli-İzmirspor, Menemen-Bandırma, Göztepe-Isparta maçlarının sonunda belli olacak. Peki takımlar Play-Off'a nasıl kalacak? İşte yanıtı:
İZMİRSPOR P: 30 AVE.: +6Lider İzmirspor, deplasmanda Nazilli'yi yener veya berabere kalırsa her ne şartta olursa olsun işini garantileyecek. Nazilli'nin galibiyeti halinde Göztepe ve Menemen'nin mağlubiyetleri veya puan kayıplarında bile İzmirspor Play-Off'a kalacak. Yenilgide iki takımdan birisinin puan kaybı halinde yine İzmirspor bileti alacak. İzmirspor bu yarışta en favantajlı takım konumunda.
MENEMEN P: 28 AVE.: +7Menemenspor ise Bandırmaspor'u yenerse 31 puana ulaşacak. Rakibi Göztepe ile oynadığı maçlar 1-1, 2-2 bittiği için genel averaja bakılacak. Yani deplasmandaki gol sayısı baz olarak alınmıyor. Menemen'in +7, Göztepe'nin +4 averajı var. Bu durumda Göztepe'nin Ispartaspor'u 5-0 yenmesi gerekecek. Menemen'in beraberliği halinde ise Göztepe berabere kalır, Nazilli yenilirse yine Menemen Play-Off'a çıkmış olacak.
GÖZTEPE P: 28 AVE: +4Göztepe'nin Play-Off'a yükselmesi için mutlaka Ispartaspor'u yenmesi gerekiyor. İzmirspor'un galibiyeti, Menemen'in puan kaybı Göztepe'yi hedefe ulaştırır. İzmirspor'un yenilgisi halinde de Göztepe kazanırsa Play-Off'a yükselir. Menemen ile Göztepe'nin galibiyetleri halinde sarı-kırmızılılar Ispartaspor'u farklı yener ve genel averajda da Menemen'i geçerse Play-Off'a çıkar.
NAZİLLİ P: 26 AVE.: +6Nazillispor ise İzmirspor maçını kazanır Menemen ve Göztepe kaybederse Play-Off'a çıkacak. Nazilli yine rakibini yener Menemen ve Göztepe berabere kalırsa o zaman 3'lü averaja bakılır. Nazilli Göztepe ile oynadığı maçlarda 0-0 ve 1-1'lik eşitlikler sağlayıp genel averajda üstün olduğu için avantajlı. Ancak Menemen'e ilk maçta 3-1 yenilip, ikinci maçta 2-1 kazanmasına rağmen 1 golle geride kalıyor. YENİ ASIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder