2 Ağustos 2013 Cuma

2. Lig Kırmızı Grup'ta fikstür çekildi!

Spor Toto 2. Lig'de 2013-2014 sezonu fikstürü İstanbul'da çekildi.

Yayıncı kuruluş Lig TV'nin Ayazağa'daki merkez stüdyolarında gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri ile kulüp temsilcileri katıldı.

18'er takımlı 2 gruptan oluşan Spor Toto 2. Lig'de karşılaşmalar, 8 Eylül'de başlayacak. 22 Aralık'ta yapılacak 17. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girilecek ligde ikinci yarı 26 Ocak 2014'te başlayacak ve normal sezon 11 Mayıs'ta sona erecek.  

 - İlk haftanın maç programı

Spor Toto 2. Lig'de 2013-2014 sezonunda gruplarda ilk haftanın maç programı şöyle:

Kırmızı Grup
------------------
MKE Ankaragücü-İstanbul Güngörenspor

İskenderun Demir Çelikspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor

Bozüyükspor-Körfez Futbol Kulübü 

Altay-Eyüpspor

Alanyaspor-Nazilli Belediyespor

Ofspor-BUGSAŞ Spor

Tepecikspor-Altınordu

Bayrampaşaspor-Kızılcahamamspor

Bandırmaspor-Pazarspor

- Statü
2. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grubu lider bitirecek takımlar doğrudan 1. Lig'e yükselecek. Normal sezon sonunda gruplarında 16, 17 ve 18. sıraları alan üçer takım olmak üzere toplam 6 takım ise 3. Lig’e düşecek.

Gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar, 1. Lig’e yükselecek 3. ve son takımın takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılacak. Play-off karşılaşmaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşacak. Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar birinci eşleşmeyi, 3 ve 4. sıraları alan takımlar ikinci eşleşmeyi oluşturacak. Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynancak.

Gruplarda birinci eşleşme ile ikinci eşleşmede tur atlayan takımlar üçüncü eşleşmeyi teşkil edecek. Üçüncü eşleşme çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların ikinci eşleşmenin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanacak. Üçüncü eşleşmelerin sonunda tur atlayan takımlar, 1. Lig’e yükselecek üçüncü ve son takımın  belirleneceği final müsabakasını oynamaya hak kazanacak.

Final müsabakası, TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve kazanan takım 1. Lig’e yükselecek.

Kaynak : ajansspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder