4 Ekim 2008 Cumartesi

Nazilli Belediyespor: 2-3 Balıkesirspor

Nazilli Belediye spor kendi sahasında lider Balıkesirsporu ağırladı. Nazilli Belediyespor kendi taraftarları önünde galibiyet için çıktığı sahada maçı yöneten İstanbul Bölgesinin hakem triosunun gazabına uğradı. Her iki yarıda attığı iki golü iptal edilen ve iki penaltısı verilmeyen Nazilli Belediyespor tüm gayretlerine rağmen 3-2 mağlubiyetten kurtulamadı.

3. lig 2. Grupta mücadele eden Nazilli Belediyespor grup lideri Balıkesirspor ile oynadığı karşılaşmayı 3-2 kaybetti. Geçtiğimiz hafta başında Teknik Direktörlük görevi için anlaştığı Adnan Özbağcı ile sözleşme imzalamadan yollarını ayıran Nazilli Belediyespor iyi oynadığı karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Nazilli Belediyespor maçın 4. Dakikasında Baha’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra her iki takımda karşılıklı atak geliştirdiler. Karşılaşmanın 15. dakikasında Balıkesirspor Umut’un attığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın 26. dakikasında konuk takım Yunus ile bulduğu golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı Balıkesirspor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Nazilli Belediyespor 50. Dakikada Serdar’ın attığı golle durumu 2-2’ye getirdi. Karşılaşmanın 57. Dakikasında Balıkesirspor Emre’nin attığı golle durumu 3-2’ye getirerek maçta yeniden öne geçti. Bu dakikadan sonra karşılaşmada başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 Balıkesirspor’un galibiyeti ile tamamlandı.

Balıkesirspor teknik direktörü Ersin Şolpan’ın Nazillispor’lu oyuncuları ve seyircileri tahrik etmesine seyirci kalan hakemler ortamın gerilmesine neden olurken, maçın sonlarına doğru Balıkesirspor kalecisi Gökhan’ın Nazilli taraftarlarına küfrederek topu tribünlere doğru degajlaması üzerine olaylar tırmandı. Olayları hakem Barış Mekik yatıştırarak tekrar oyuna dönülürken 90+3 de Fırat’ın attığı golü önce veren orta hakem Mekik daha sonra yan hakemin bayrağını görerek golü iptal etmesi üzerine tribünler ayağa kalktı. Altı pas içinde ve sıfır noktasında kaleci ile yan yana olan Fırat’ın nizami golünün iptal edilmesi ve Balıkesirsporlu futbolcuların taraftara el kol hareketleri yapması üzerine büyüyen olayların ardından maçın bitiş düdüğü ile taraftar Balıkesirli futbolcu ve idarecileri yuhalamaya başladı. Yedek kulübesinden çıkan Balıkesirli teknik adamların taraftara küfrederek pet şişe fırlatması üzerine ortalık bir anda savaş alanına döndü. Sahaya fırlatılan bir davul tokmağı Balıkesirspor’lu idarecinin başına isabet ettiği söylenerek ambulans istendi. Başı Balıkesirsporlu sağlık görevlileri tarafından sarılan idareci Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenesinde hiçbir yarası ve şişliği olmadığı tespit edilen idarecinin taburcu edildiği öğrenildi.

NAZİLLİSPOR YÖNETİMİ İSYAN ETTİ

Taraftarın çok sinirlenerek sahaya yabancı madde atması üzerine Kulüp Başkanı Erol Sezgin, 2. Başkan Hilmi Volaka, Genel Kaptan Engin Topçu sahaya inerek taraftarı sakinleştirmeye çalıştılar. Balıkesirspor’lu futbolcu ve teknik heyetin sahayı terk etmeyerek saha içinde kalmasına anlam veremeyen Nazillispor yönetimi, taraftarın tahrik edildiğini ve konuk takımın sahayı terk etmesi gerektiğini söylediler. Balıkesirsporlu yöneticilerinin, teknik heyetinin ve saha içindeki tahrik edici olayları kameralarla kare kare görüntülenirken, siyah beyazlı yöneticilerin durumu federasyona şikayet edeceği öğrenildi. Nazilli Belediye spor 2. Başkanı Hilmi Volaka “Kazanacağımız maçı kendi sahamızda ve seyircimiz önünde İstanbul Bölgesi hakem triosunun tutarsız yönetimleri sonucunda kaybettik. İki nizami golümüzün sayılmayıp iptal edilmesi, 2 bariz penaltımızın verilmemesi taraftarlarımızı kahretti. Buda yetmiyormuş gibi Balıkesirspor’lu oyuncuların, oyuncularımızı ve taraftarımızı tahrik etmeleri, taraftarımıza küfrederek pet su şişesi atmaları inanılır gibi değil. Kafasından yaralandığı ve kan kaybettiği iddia edilen yöneticinin hastanede yapılan muayenesinde sıyrığının bile olmaması Balıkesirspor’un bunu bilerek yaptığı izlenimi vermiştir. Spor centilmenliktir, taraftarımızda hiç suç yok demiyorum ama bir taraftar haksız yere kendi sahasında yenilmişse tahrik edilmemesi gerekir. Haksız yere kaybettiği bir maçın ardından hiç kimse kendisine küfrettirmez, hakaret ettirmez. En kısa sürede video kayıtları ile Federasyon’a baş vurarak şikayetimizi yapacağız” dedi.

Balıkesirspor'un çalınan puanlara ihtiyacı var mı? Bayram dolayısıyle Nazilli'deydik Maç saati 16.00'da diye açıklanmıştı. Maç saatinin 15.00'e alındığından habersiz 15.10 civarında stada geldik. Maç başlamış güneydeki kale tarafındaki trübünlerde yer vardı. Mecburen oraya oturduk. Bütün ofsayt pozisyonlarını çok iyi gördük. Balıkesir'in 2 nci golu ofsayttı. Bizim attığımız iptal edilen golün ofsayt olduğunu sanmıyorum. Ama hakem iptal etti. İlk yarıda yan hakem güney taraftaki pozisyonlarda çok geç kaldı. Ayrıca seyirciden de çok etkilendi. Bu arada kalecimiz çok kötü bir günündeydi 2 tane duran pozisyondan gol yedi. Hele 3 ncü gol yenmemesi gereken bir goldü. Ne zaman Nazilli'de maça gitsek yenilip geliyoruz. Neyse ki takımımız Aydın maçında kendisini af ettirdi. Bundan sonraki maçlarda başarılar diliyoruz. Balıkesirspor'lu futbolcuların tahrik etmesi sonucu çıkan olaylar hepimizi üzdü. Takımımız hep puan kaybetti hem de 7500 ytl para cezası aldı. Balıkesir'e yakışmadı hem ofsayttan gol atıyorsun yediğin gol iptal ediliyor bir de seyirciyi tahrik ediyorsun uzatma dakikaları kalecinin yerde yatmaları sakatlık numaraları vb. vakit geçirme taktikleri ile geçti. Balıkesir diğer takımlarla oynadığı maçlarda da böyle mi yapıyor acaba. Bu takımın bir taktiği herhalde fakat daha lig bitmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder