9 Kasım 2010 Salı

Liderliği Kaçırdık.

Nazilli Belediyespor dün eline gecen süpriz liderlik şansını kaçırdı. Nazilli Belediyespor Lüleburgazsporu 1- 0 bile yenmiş olsa artı 7 averajla liderlik koltuğuna oturmuş olacaktı. Ama olmadı işte, ayağımıza kadar gelen kısmeti yine kaçırdık.. Gurubumuz takımlarından, Nazilli Belediyespor kadar oyuncu transfer eden, Nazillispor kadar transfere para harcayan, ikinci bir kulübün olduğunu sanmıyorum. Haftalar ilerledikçe her gün iyiye gittiğine inandığımız Nazilli Belediyespor Lüleburgazspor karşısında dün oynadığı kötü futbolla hem taraftarlarını hem de Türk Milli Takımı Genel Koordinatörü Ersun Yenal’ın Nazilli’ye gönderdiği Milli Takım Antrenörü Tahir Karapınar’da hayal kırıklığı yarattı. Nazillispor’u sistemsiz, amaçsız ve özgüvenden yoksun görmüş olacak ki; “Nazillispor bu vasat futbolu ve oyun anlayışıyla amacına zor ulaşır.”dedi.

Nazillispor dün özellikle ilk yarıda rakibinin presi karşısında abondone oldu. Rakibin kullandığı derinleme paslar ve hızla kontratakları durdurmakta sıkıntı çekti. Savunma elemanları çok kötü günündeydi. Yenilen golde sağ kanat oyuncusu Lider’in ofsayt gerekçesiyle durması golü yememize neden oldu. Oysa bir futbolcu hakem düdüğü duymadan oyunda durmaz. Nazillisporlu futbolcular dün top sürme sevdalısıydı. Ama dikine rakibine çalım atarak adam eksilten futbolcu hemen hemen hiç yoktu. Maçta futbolculardan çok Nazilli spor teknik direktörü gergindi. Kendisine aşırı motivasyon yüklemiş olmalı ki; Nazillispor’un attığı golden sonra yaptığı el kol hareketleri tribün show kabul edildi ve bu kendisine yakışmadı. Unutmasın ki sevinmekle gerginlik ayrı şeylerdir. Başta hocamızın ve Nazillisporlu futbolcuların soğuk kanlı olmasında yarar vardır.

Özellikle maçın ikinci yarısında nazilli spor çok gol pozisyonuna girdi. Nazillispor ileri uçoyuncuları ceza alanı içerisinde kaleye şut atmadılar; topu birbirlerine vur diye ikram ettiler. bu hiç hoş değildi bu durum bana ÖZGÜVEN eksikliği mi sorusunu aklıma getirdi. Savunma prensipleri takımın en ileri uç adamlarından başlar. Top rakipteyken herkes bir savunma elemanı gibi davranır. Ama bunu gerek Göksel, gerek Ali Kafadar; gerekse Muzaffer ve Oğuz olsun çoğu zaman uygulayamadılar.Rakibimiz bu yüzden hızla üzerimize geldi. Lüleburgaz karşısında kaçırdığımız galibiyet bizi hem liderlikten hem de önümüzdeki maçlarda lider olarak rakiplerimizin karşısına çıkmaktan yoksun etti. Taraftarların futbolculardan daha çok maç kaznama hırsları, 90 dakika durmadan takımlarına destek vermeleri doğrusu görülmeye değer bir tabloydu.

Kaynak : nazillihaber.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder